Ulaznice iz 1979. vrijede i za novi koncert The Who

1491

Ideja bez premca benda The Who!

Legendarni britanski rockeri pozvali su sve koji još posjeduju ulaznicu za neodržani koncert u Cincinnatiju 3. prosinca 1979.
godine da s istom mogu ući na koncert u dvorani Dunkin’ Donuts Center u
gradu Providenceu u američkoj saveznoj državi Rhode Island kojeg će
tamo u sklopu predstojeće turneje “Quadrophenia” izvesti 26. veljače 2013.Koncert u Cincinnatiju otkazan je kada su fanovi ispred dvorane Riverfront Center čuli odjeke zakašnjele tonske probe i pomislili da je koncert već počeo, pa su nagrnuli na jedina u tom trenutku otvorena vrata. U nevjerojatnoj gužvi koja je nastala poginulo je 11 osoba.

Pete Townsend i ostali članovi benda bili su u šoku te se otada nisu vraćali u grad. (Doduše, pokojni John Entwistle tamo je održao četiri samostalna nastupa tijekom sljedeća dva desetljeća.)

Muziku podržava

Vrlo je mala vjerojatnost da veliki broj fanova još posjeduje dotične ulaznice – mnogi su ih tada zadržali kako bi dobili povrat novca, dok ih je većina ostalih vjerojatno zagubila i prepustila zaboravu vremena. Također nije sigurno hoće li oni koji ih još uvijek posjeduju moći sjediti točno na istim mjestima.

Turneja benda kojom će Pete Townshend i Roger Daltrey obilježiti jubilarnu 40. godišnjicu izlaska istoimenog konceptualnog albuma za sada će obuhvatiti samo Sjevernu Ameriku – kreće iz Sunrisea 1. studenog, a završava baš u Providenceu.

Townshenda i Daltreya pratit će Zak Starkey (sin ‘Beatlea’ Ringa Starra) na bubnjevima, Pino Palladino na bas gitari i Simon Townshend (Peteov brat) na gitari te klavijaturisti Chris Stainton i Loren Gold.

Muziku podržava
Stisni