UB40 proglasili bankrot

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1020

Unatoč brojci od 62 hit-singla, 17 studijskih albuma te karijeri koja traje već pune 33 godine, UB40 ovoga su tjedna proglasili bankrot.

Naime, članovi ovog legendarnog britanskog reggae benda nemaju se više iz čega financirati, a porezni službenici zaplijenit će svu njihovu imovinu, kako bi mogli naplatiti dugovanje Velikoj Britaniji.

Sud u Birminghamu presudio je u korist porezne službe i proglasio bankrot same grupe, a kasnije su i likvidatorima dali zeleno svjetlo da dugovanje naplate raspordajom imovine benda, a to čak uključuje i autorska prava na najveću im hit-pjesmu “Red Red Wine” iz 1983. godine.

Muziku podržava

Članovi benda duguju još 57.000 funti, a svoj posljednji nastup imali su na istom mjestu gdje su 1978. godine održali svoj prvi nastup u karijeri, u klubu Hare And Hounds u Birminghamu.

Problemi grupe započeli su kada su promijenili menadžment prije nekoliko godina, a zbog financijskih zavrzlama grupu je 2008. godine čak napustio i njihov osnivač, glavni pjevač Ali Campbell.

“Ironično je da su proglasili bankrot isti tjedan kada su slavili godišnjicu svojeg prvog nastupa” izjavio je Campbell medijima.

Iako su proglasili bankrot, bend će u Redditchu do kraja snimiti svoj novi studijski album.

Muziku podržava
Stisni