U2 zaradili više od Facebooka nego od svih albuma zajedno

Stjepan Vrečko
1957

Iako su u karijeri napisali pregršt pjesama, grupa U2 zaradila je više novca od Facebooka nego od svih svojih albuma zajedno.

Još 2009., Bono je sa svojim partnerima kupio 2,3 posto udjela u ovoj društvenoj mreži za što su izdvojili oko 86 milijuna dolara. Zarada od uloženog iznosi milijardu i 400 milijuna dolara i ona će se podijeliti na šest dijelova osnivačima Elevetion Partners.

Premda se nagađalo da će Bono biti Facebook milijarder, ipak će mu od tog iznosa pripasti ‘samo’ oko 43 milijuna dolara.

Muziku podržava

Taj iznos veći je od svega što su Bono i U2 dosad zaradili od prodaje svojih glazbenih izdanja, a prema nekim procjenama U2 su danas ‘teški’ više od milijardu dolara.

Što se Facebooka tiče, nedavno se Mark Zuckerberg pohvalio kako je u jednom danu Facebook koristilo milijardu ljudi: “Ovo je prvi puta da smo dostigli ovaj broj korisnika, a ovo je tek početak u povezivanju ljudi cijeloga svijeta. Otvoreniji i povezaniji svijet je bolji svijet”. Taj ‘povijesni dan’ dogodio se u ponedjeljak 24. kolovoza 2015.

Muziku podržava