U prodaji debi album Natali Dizdar

Avatar
3307

Natali Dizdar – potvrdu svog talenta i iznimne vokalne kvalitete nakon nastupa u Story Super Nova Music Talents dobila je kad je u sklopu Porina 2004. na posebnoj tematskoj večeri posvećenoj bogatom opusu Zdenka Runjića, otpjevala možda najpoznatiju Runjićevu pjesmu “Moj galebe” i zaslužila ovacije publike u opatijskoj Kristalnoj dvorani.

Nedugo zatim, u ljeto 2004. objavljuje svoj prvi singl “Ne daj“, autora Davora Viduke i Marijane Muždalo, u produkciji Coca Mosquita. Pjesma je proglašena – Hitom godine prema HR TOP 20 – hrvatskoj nacionalnoj top listi i “Zlatnoj Koogli”, Hrvatski radio (8 postaja) proglašava ju pjevačicom godine, a diskografska nagrada Porin smiješi joj se u čak tri kategorije – najbolja ženska vokalna izvedba, najbolji novi izvođač i najbolji aranžman (za pjesmu “Ne daj”). Drugi hit singl “Gazio si me” (tekst, glazba i aranžman: Coco Mosquito) samo potvrđuje da se radi o iznimnom novom izvođaču, osebujnom vokalu i pravim osvježenjem na domaćoj glazbenoj sceni.

Uz izvršnu producenticu/managericu Gordanu Bosak i glazbenog producenta/autora glazbe i teksta/aranžera Gordana Muratovića-Coca Mosquita za upravo ovakav zvuk i izgled albuma prvijenca zaslužni su još i Arsen Dedić (tekst i glazba fantastične pjesme “Zamijenit ću te gorim”), Aleksandar Ljiljak, Slaviša Zekić, Petar Beluhan, Zvonimir Mintas i Boško Petrović na vibrafonu u pjesmi “Istina”, a čak i Natali sama potpisuje glazbu pjesme “Neki drugi dan”. Na albumu se nalazi i bonus track “Sophisticated Lady”, obrada jazz standarda Duke Ellingtona.

Muziku podržava

Bonus na albumu su i oba dosadašnja video broja, za pjesme “Ne daj” (režija: Žare Batinović) i “Gazio si me” (režija Tomislav Brđanović). Design albuma potpisuje studio Elei, a fotografije prelijepe Natali snimio je Boris Poljičanin. Uz treći singl “Svaki put” koji se upravo počeo emitirati na radio postajama, prave kritike publike i medija tek se očekuju od ovog tjedna, a promocija albuma održat će se u zagrebačkom BP clubu u ponedjeljak 6. lipnja ove godine.

Popis pjesama:

1. Ne daj

2. Gazio si me

3. Svaki put

4. Zamijenit ću te gorim

5. Noć na zemlji

6. Neki drugi dan

7. Istina

8. Rudi

9. Feeling

10. Dan po dan

11. Sophisticated Lady

Video: Ne daj

Video: Gazio si me

Muziku podržava