U knjižare stiže bestseler o The Doorsima

4158

John Densmore, nekadašnji bubnjar grupe The Doors koja je, ponajviše zahvaljujući svom pjevaču Jimu Morrisonu, ostavila neizbrisiv trag na rock glazbi dvadesetog stoljeća ali i u pop-kulturi i njezinoj ikonografiji, objavio je 1989. svoju intimnu ispovijest o godinama provedenim u slavnom bendu. “Riders On The Storm – moj život s Jimom Morrisonom i grupom The Doors” četvrta je knjiga u IBS-ovoj biblioteci Knjigafon, a u knjižarama će se moći nabaviti od 20.12.

Knjiga “Riders On The Storm” svjedoči o istovremenoj strahovitoj eksploziji neobuzdane slobode, seksualnosti i nemira te, s druge strane, imploziji koja je u trenutku Morrisonove smrti jednako pogodila članove The Doors kao i njihovu publiku. Događaji opisani u knjizi na određeni su način nedvojbeno obilježili nadolazeće generacije.

Densmore u svojoj knjizi, koja je početkom devedesetih u Americi i Europi prošla kao zapaženi bestseler, otvoreno govori o nastanku The Doorsa, o kreiranju pjesama, krizama unutar benda, svađama, iskušenjima uoči vrhunca seksualne revolucije, hipi pokretu, problemima s drogama. Autor knjige je do oformljivanja grupe bio ‘fini dečko’, a nakon raspada i Morrisonove smrti osjećao se kao ratni veteran.

Muziku podržava

Knjigu u prodaji podržava diskografska kuća Dancing Bear, koja će uz kupnju knjige nuditi i popust na sva izdanja grupe The Doors. Cijena knjige bit će identična – 159 kuna, a cijena kompleta (knjiga + CD) 199 kuna.

Svaki kupac knjige ili kompleta naći će u knjizi bookmark s kuponom te predočenjem istog ostvaruje pravo na popust kod kupnje svih izdanja grupe The Doors od 10% u niže navedenim CD shopovima:
Zagreb – Dancing Bear CD Shop, Gundulićeva 7; Aquarius CD Shop, Varšavska 13; Dallas Music Shop, Tkalčićeva 7
Dubrovnik – Aquarius CD Shop, Poljana Paška Miličevića 4
Split- Dancing Bear CD Shop, Dioklecijanova 6; Dallas Music Shop, Narodni Trg 4
Šibenik – CD Shop Omaha, Kralja Tomislava 4
Zadar – CD Shop Mondomedia 2, Široka Ulica Bb
Čakovec – Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 7
Varaždin – Dancing Bear CD Shop, Pavlinska 5
Bjelovar – Techno-R, Jurja Haulika 24
Rijeka – Aquarius CD Shop, Matija Gupca 3a; Dallas Music Shop, Splitska 2a
Pula – Dallas Music Shop, Fontička 3
Rovinj – CD Shop Link, Carera 72
Poreč – CD ShopMuch Music, Istarskog Razvoda

Muziku podržava