U Hrvatsku stiže veliki internetski glazbeni servis?

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1952

Kako piše Novi list, na hrvatsko, ali i na tržište svih ostalih zemalja bivše Jugoslavije, trebao bi doći jedan veliki inozemni internetski glazbeni servis. Još nije poznato o kome je točno riječ.

Čelnici glazbene industrije zemalja bivše Jugoslavije udarili su u prosincu prošle godine temelje stvaranju jedinstvenog tržišta od 21 milijun stanovnika zajedničkim povezivanjem i sređivanjem pitanja glazbenih prava za cijelu Jugosferu.

Kao rezultat, iz HDS ZAMP-a najavljuju da bi do kraja ove godine na hrvatsko, ali i tržište svih ostalih zemalja bivše Jugoslavije, trebao doći jedan veliki inozemni internetski glazbeni servis:

Muziku podržava

“Međunarodnim povezivanjem i razgovorima s udrugama skladatelja iz šest država s područja bivše Jugoslavije uspjeli smo postići sporazum i riješiti pitanje prava za cijelu bivšu državu. U tome nam je pomoglo i to što je naš glavni tajnik Antun Tomislav Šaban od ove godine i dopredsjednik Europskog društva skladatelja. Mi smo, dakle, sa svoje strane riješili pravne odnose, a na internetskim je glazbenim servisima da odluče o financijskoj isplativosti dolaska. Uređivanjem pravnih odnosa preskočili smo veliku prepreku koja je dosad bila brana njihovom ulasku, a riječ je o premalim individualnim tržištima svake pojedine države na području bivše Jugoslavije.

Pojedini glazbeni servis sad može odmah ući na tržište cijele regije, a ugovore po sličnom obrascu potpisuje posebno sa svakim društvom skladatelja iz pojedine zemlje.

Do kraja godine jedan od većih međunarodnih glazbenih servisa mogao bi ući u Hrvatsku, a istovremeno, samim tim, i u ostale zemlje regije. Time bi se hrvatskim ljubiteljima glazbe omogućila znatno veća ponuda za kupovinu glazbe u digitalnom oblikuobjašnjava za Novi list glasnogovornica HDS ZAMP-a Marina Ferić Jančić.

Muziku podržava
Stisni