Tusta dobio stube, a Đoser zelenu površinu u Puli

Muzika.hr
1893

Pulski rockeri Branko Črnec Tusta i Sergio Blažić Đoser dobili su priznanje od svog rodnog grada.

Na Sjednici gradskog vijeća podržan je prijedlog izmjene Odluke o određivanju imena i trgova u Puli čime su tri lokacije u gradu dobile imena istaknutih ličnosti. Stube koje povezuju Boškovićev uspon s Vergerijevom ulicom na Monte Zaru nosit će ime frontmena KUD Idijota, a zelena površina u Krležinoj ulici pjevača Atomskog skloništa. U spomen na začetnika pulskog filmskog festivala serpentina kraj Arene nosit će naziv Uspon Marijana Rotara.

Branko Črnec – Tusta Tusta
preminuo je 2012. u 57. godini, a Đoser 1987. godine. U njegovu se čast svake godine u Puli organizira Memorijal Sergio Blažić Đoser.Inicijativa za imenovanje ulice po Tusti stigla je 2012. s Facebooka kada je osnovana grupa Nazovimo po Tusti ulicu u Puli koju je primijetio pulski gradonačelnik Boris Miletić.

“Gotovo je. Nazvali smo po Tusti stube u Puli. Stube su odmah pored pulskog kultnog kluba Uljanik, mjesta gdje je Tusta sa Idijotima godinama, svojim nastupima, stavovima i parolama usmjeravao mlade i činio Pulu gradom koji se može ponositi temeljnim ljudskim vrijednostima, antifašizmom, suživotom, multikulturalnošću i tolerancijom” piše na Facebook stranicama grupe.

Muziku podržava