Turbo spektal na Antivalentinovu 2

Promo članak
379

U subotu navečer puna mala dvorana zagrebačkog Doma sportova pulsirala je u ritmu rock glazbe na koncertnom spektaklu Antivalentinovo 2, na krilima sjajno raspoloženih bendova i fantastične publike.

Koncert su otvorili sastav S3ngs i već nakon prvih nekoliko pjesama žestokom svirkom najavio da nas čeka prava rockerska fešta. Nakon njih na pozornicu se popeo Stampedo, predvođen sjajnom Ivankom Mazurkijević i podsjetio nas na niz svojih hitova. Stampedo je oduševio svojom eklektičnom kombinacijom pop, rock, šlager i kabaret glazbe, a tek su nas čekali nastupi zvijezda večeri – Psihomodo popa i Leta3.

Već prvi takt prve pjesme Psihomodo popa bio je publici znak za uzbunu i dvorana je bila na nogama vođena energičnim nastupom benda i frontmena Davora Gobca. Psihići su se ovdje predstavili u svojoj bazičnoj postavi, bez klavijatura i zvučao je moćno i svježe, a u sat i pol svirke protutnjali su kroz svoju pjesmaricu nakrcanu klasičnim rock hitovima. Zaključak koji se nameće da je Psihomodo pop, poput Stonesa, što stariji, to iskusniji i bolji.

Muziku podržava

Veliko finale Antivalentinova 2 i ove je godine pripalo Letu3, začetnicima festivala, koji je ove godine održan pod novim, u narodu već općeprihvaćenim sloganom “Ništa ljubav, turbo karanje”. Let3 je svoj, gotovo dvosatni nastup nakrcao hitovima, a otvorili su premijernom izvedbom nove pjesme “Karmen”. Upravo je ta pjesma, kao i istoimena opera bila izazov i inspiracija modnom kreatoru Juraju Zigmanu za nove Let3 kostime ukrašene Barbie lutkicama i kondomima koje je bend također premijerno predstavio u subotu navečer u Domu sportova.

U erupciji oduševljenja publike Let3 je doslovno eksplodirao svirkom i energijom na pozornici isporučivši nam možda i jedan od ponajboljih nastupa u posljednje vrijeme, te masovno skandiranje prije bisa uz pune dvorane, dozvali su Letovce natrag na binu i još svirke tijekom koje se oduševljena publika nije razilazila do samog finala i ekstaze u psihodeličnoj “Sam u vodi”.

Dojmovi se ne stišavaju se ni dan nakon koncerta potvrđujući da je Antivalentinovo, koje je ove godine preraslo u pravi jednodnevni rock festival s preko 5 sati programa, u tradiciji najboljih sličnih domaćih festivala kao što su bili Fiju Briju ili Zagreb gori, upravo ono što domaćoj publici željnoj rock koncerata treba…

Sigurno je da Antivalentinovo ide dalje i da se vidimo ponovo dogodine na Antivalentinovu 3.

Muziku podržava