Trijumf Taylor Swift na Billboard Music Awards 2013

2081

U nedjelju 19. svibnja u Las Vegasu dodijeljene su glazbene nagrade magazina Billboard – Billboard Music Awards 2013, u čak 45 kategorija.

Najviše razloga za slavlje imala je Taylor Swift, koja je odnijela najviše nagrada zahvaljujući albumu “Red”.
Osvojila je čak osam nagrada – za ‘izvođača godine’, ‘najbolju pjevačicu’, ‘top izvođača’, ‘najbolju Billboard izvođačicu’, ‘najbolji Billboard album’, za spomenuti “Red”, za ‘najbolju country pjesmu’, za “We Are Never Getting Back Together”, za ‘najbolji country album’ i ‘najbolju country izvođačicu’.

Nicki Minaj dobila je nagradu za ‘najbolju rap izvođačicu’, za ‘najbolju streaming izvođačicu’ i za ‘najbolji rap album’, za “Pink Friday: Roman Reloaded”.

Muziku podržava

Madonna je osvojila ‘nagradu za najbolji dance album’, za “M.D.N.A.”, za ‘najbolju dance izvođačicu’ te za ‘najbolju turneju’.

Uz njih je poseban razlog za slavlje imao i Justin Bieber koji je osvojio ‘nagradu za najboljeg muškog izvođača’, za ‘najboljeg izvođača s društvenih medija’, a osvojio je i ‘Milestone nagradu’, čijeg dobitnika bira publika.

Pjesma Gotyea i Kimbre “Somebody That I Used To Know” dobila je ‘nagradu za Hot 100 pjesmu’, ‘rock-pjesmu’, ‘radijsku pjesmu’ i ‘najbolju pozadinsku glazbu’.

Rihanna je osvojila ‘nagradu za r&b album’, za “Unapologetic” te za ‘najbolju r&b pjesmu’, za “Diamonds”. Adele je za album “21” osvojila nagradu za ‘najbolji pop album’, dok su One Direction osvojili ‘nagradu za najbolje nove izvođače’, ‘najbolje izvođače’ te za ‘pop grupu’.

Voditelj dodjele bio je komičar Tracy Morgan, koji je odjenuo svjetlucavu jaknu u čast svojeg idola Michaela Jacksona. U jednom je trenutku odmjerio svoje plesačke snage s popularnim PSY-em.

Iznenađenje je bio nastup legendarnog Princea, koji je primio posebnu ‘nagradu Icon’ za postignuća u više od 30 godina dugoj karijeri.

Osim Princea, Taylor, Minaj i Biebera nastupili su i Jennifer Lopez, Bruno Mars, Christina Aguilera, Icona Pop, Lil Wayne te Miguel.

Kompletna lista dobitnika može se vidjeti na Billboard.com.

Muziku podržava