Trijumf Mayalesa na Porinu

Muzika.hr
2306

U subotu, 11. svibnja, u riječkoj dvorani Zamet održana je dvadeseta dodjela diskografske nagrade Porin na kojoj su svi nominirani izvođači otprilike podjednako raspodijelili nagrade.

Album “2” grupe Mayales osvojio je tri Porina: za album godine, najbolji alternativni album i najbolju produkciju. Pjesma “Ulicama grada (pjesma sreće)” je Neni Belanu & Fiumensima i njihovim gostima Ljetnom kinu priskrbila Porina za najbolju pjesmu, dok je hit godine (koji se dodjeljuje na osnovi glasova publike) pripao Općoj opasnosti za pjesmu “Tvoje ime čuvam“.

Porin za najbolji album pop glazbe dodijeljen je Tonyu Cetinskom za “Opet si pobijedila” što mu je jedini Porin od sedam nominacija, a Porin za najbolji album rock glazbe dodijeljen je albumu “KunderaUrbana & 4 koji su Porinom nagrađeni i za najbolju izvedbu grupe s vokalom, za pjesmu “Kundera (Atom)”.

Muziku podržava

Radojka Šverko je uz Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila i onaj za najbolji koncertni album. Najbolja muška vokalna izvedba je i ove godine otišla u Massimove ruke. Vokalna suradnja Natali Dizdar i Darka Rundeka u “Mjesecu je dosadno” nagrađena je Porinom.

Novi izvođač godine je Mario Huljev.

Cjelokupni popis dobitnika u svim kategorijama možete pogledati na Porin.info.

Muziku podržava