Tribute To Antonio Carlos Jobim u Tvornici

1123

U ponedjeljak 24. studenog u zagrebačkoj Tvornici održat će se koncert Tribute To Antonio Carlos Jobim. Atrakcija večeri bit će brazilski Quarteto Morelenbaum, a riječani Quarteta Sensitive pozvani su da budu posebni gosti na koncertu.

Uz glavne zvijezde večeri brazilski Quarteto Morelenbaum što ga predvode čelist Jacques i njegova supruga Paola Morelenbaum, oboje suradnici velikog skladatelja (brazilskog Georgea Gershwina) u posljednjim godinama njegova umjetničkog rada, nastupit će i članovi riječkog Quarteta Sensitive, najbolji i najpoznatiji hrvatski interpreti bossa nove i glazbe Antonija Carlosa Jobima.

Quartet Sensitive nastupit će u istoj postavi (Meri Trošelj, vokal, Henry Radanović, bas, Darko Charlie Jurković, gitara i Tonči Grabušić, bubnjevi) u kojoj je snimio zapažen CD “Afternoon With Jobim” (Dallas, 2001.) s izborom najpoznatijih Jobimovih pjesama kao što su “Desafinado”, “The Girl From Ipanema”, “How Insensitive”, “Quiet Nights of Quiet Stars”…

Te naslove i još mnoge dragulje iz Jobimova opusa poklonici bossa nove imat će priliku čuti uživo ili u verzijama Quarteta Sensitive ili Quarteta Molerenbaum na ekskluzivnoj večeri u Tvornici kojom će se obilježiti i 9. godišnjica maestrove smrti.

Muziku podržava