Tri desetljeća NOFX-a u LP kutiji

1139

Prošle godine u čast NOFX singlicama izašao je 126-inčni box set. 2013. označava tri desetljeća zajebancije, pornografije i pijančevanja – stoga 19. veljače izlazi prikladni “30th Anniversary Box Set“.

Rame uz rame ovo izdanje izdali su usporedno Fat Wreck Chords i Epitaph Records – aktualna i bivša izdavačka kuća. U kutiji će se naći svi albumi ove bogate i mamurne karijere – “Liberal Animation”,”S & M Airlines”, “Ribbed”, “White Trash, Two Heebs & A Bean”, “Punk In Drublic”, “Heavy Petting Zoo” , “So Long And Thanks For All The Shoes”, “Pump Up The Valuum” , “War On Errorism”, “Wolves in Wolves Clothing“, “Coaster” i aktualni “Self-Entitled“.

U setu se nalazi i monumentalni uradak i po mnogima najbolji uradak ovih kalifornijskih legendi – “The Decline” koji u stručnoj terminologiji ne spada u album već u EP. Iznenađenje je dvostruko izdanje “7” of the Month Club” – dvije ploče s rijetkim pjesmama koje se danas osim na torrentu mogu naći za nejeftinu cijenu na Ebayu. U istoimeni klub mogli ste se učlaniti davne 2005. i dobivati jednu singlicu mjesečno cijelu godinu – ovo su sve te pjesme na okupu i mnogi će ovo smatrati draguljem.

Set, tiskan u 2.500 primjeraka, rasprodan je na Fat Wreck stranici, no Epitaph ih još uvijek ima u ekskluzivnoj boji.

Iz pare mašina u tvornicama vinila izašlo je na tisuće ploča u čast ovih legendarnih punk-rockera koje će zadovoljiti svakog kolekcionara, no kupovati nešto što već ima na CD-u ili (ne)legalno na internetu možda i nije najpametnija opcija, no dobra je investicija za budućnost.

Muziku podržava