Tri dana Audioart04 u Puli

Muzika.hr
528

Međunarodni festival eksperimentalne i improvizirane glazbe Audioart04 održava se u tri dana u Puli: 24. kolovoza na Kaštelu, 27. kolovoza u Galeriji Cvajner i 28. kolovoza u Rojcu.

Prvo će se na Kaštelu predstaviti austrijski Fennesz, poznata figura na eksperimentalnoj electro/ambient/glitch sceni u posljednjih petnaest godina. U Pulu dolazi prvi put i donosi ‘novi zvuk’. Hrvatsko-talijanski kvartet East Rodeo spaja rock, elektroniku, buku i kolektivnu improvizaciju, a postavu zaokružuje Dagger Moth, odnosno Sara Ardizzoni: gitara, vokal, elektronika i buka.

U Galeriji Cvajner očekuje vas umjetnički dvojac Lightune.G (Bojan Gagić i Miodrag Gladović) koji su u veljači ove godine ostvarili zapaženi uspjeh na natjecanju inovatora glazbenih instrumenata u Atlanti. Predstavit će luminoakustički rad “Lighterature Reading” u kojem se bave istraživanjem fotonaponskog efekta i njegove primjene u stvaranju zvuka. Amerikanac Eugene Chadbourne avangardni je svirač bendža i gitarist, pionir preparirane gitare koji svoju inspiraciju crpi iz free jazza i raznih nekonvencionalnih glazbenih formi.

Muziku podržava

Posljednjeg dana Rojc će ugostiti APU, neformalnu skupinu umjetnika različitog profila okupljenih oko zajedničke ideje stvaranja, izvođenja i promoviranja suvremene umjetnosti. Osnovan je 2010. godine, čine ga glazbenici, skladatelji, performeri, multimedijalni i vizualni umjetnici. Na Audioart festivalu izvest će audio-vizualni deformans “Slučaj Karlo – One night Stand in Rojc” koji je koncipiran je kao ‘slučaj’ – unikatna izvedba ambijentalnog tipa u kojoj sadržaj, forma i trajanje nisu unaprijed determinirani.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Muziku podržava