Transeksualni show Peaches

1068

Peaches Does Herself” prvo je filmsko ostvarenje uvažene kanadske electro-pop glazbenice i performerice Merrill Nisker, poznatije kao Peaches.

Poznata po provokativnim videospotovima, instalacijama, performansima, podukama, kao i nenadmašnim koncertima, film je kombinacija svega toga, kao i uvid u bogatu retrospektivu njezinog rada, te pogled u ono čime se bavi i danas.Radnja se vrti oko mlade djevojke, na koju je utjecala 65-ogodišnja striptizeta, te zbog koje počinje raditi glazbu seksualne tematike. Njezina popularnost kao gazbenice počinje rasti te ona postaje ono što od nje očekuju njeni sljedbenici – transeksualka. Zaljubi se u prelijepog she malea, ali nažalost nesretno, te slomljenog srca kreće na put samopronalaska. Sve to, naravno, praćeno uz veliki bend i mnoštvo plesača.

Film je svjetsku premijeru doživio ovoga tjedna u Kanadi na tamošnjem Toronto International Film Festivalu, a u njemu se također može čuti više od 20 pjesama sa četiri studijska albuma kojima je od njega uspjela stvoriti retrospektivni mjuzikl kojeg je imenovala ‘anti-jukebox’.

Peaches je karijeru započela 90-ih godina prošlog stoljeća, podučavajući glazbu i glumu, da bi se kasnije preselila u Berlin gdje je postala kultna ikona njegove umjetničke, ali i elektronske scene i čija je neprestana sudionica već više od desetljeća. Sada se bacila i u filmske vode, i to kao scenaristica, redateljica i glumica.

Muziku podržava