Sve što znamo o novom albumu grupe Tool. Objava će se ažurirati tako da ako, stariji, “bukmarkirajte” ovu stranicu, a vi mlađi, pitajte starije kako se “bukmarka”.

9.9.2019.

Osim što je album ove godine bio jedan od najiščekivanijih, “Fear Inoculum” postigao je i komercijalni uspjeh. Naime, našao se na prvom mjestu Billboardove ljestvice 200 najpopularnijih albuma čime je s trona maknuo Taylor Swift i njezin album “Lover”.

Muziku podržava

30.8.2019.

“Fear Inoculum” je i službeno vani kako su i obećali, a recenzija je već napisana.

13.8.2019.

“Fear Inoculum”, prvi objavljeni singl postaje prva 10-ominutna pjesma koja je ušla na Billboard Hot 100.

8.8.2019.

Čujte i počujte. Nakon trinaest godina, Tool je izbacio prvi studijski materijal. Pjesma “Fear Inoculum” fanovima Toola olakšat će iščekivanje novog albuma.

Kao što i vrapci na grani znaju, Tool će lansirati album 30. kolovoza, iako su postojale naznake kako će biti objavljen u travnju ili svibnju. Do potvrde izlaska albuma došlo je 7. svibnja, za vrijeme stanke koncerta u Birminghamu, Alabami. Maynard James Keenan zamolio je publiku da fotografiraju datum objavljen na video zidu riječima: “Alright, everyone take out your phones, security stand down and let these fuckers do whatever it is with their phones.”

Mada je “Fear Inoculum” prvi singl s albuma, ipak to nije jedini materijal s nadolazećeg albuma koji je predstavljen javnosti. Još u petom mjesecu, Tool je za vrijeme američkog dijela turneje odsvirao pjesme “Descending” i “Invincible”

Prošlo je trinaest godina otkako su izbacili album “10,000 Days” no to nije jedini razlog zašto su obožavatelji nestrpljivi. Intenziviranje napetosti počelo je devetog mjeseca prošle godine, kada je Maynard objavio tweet, u kojem je napisao kako je završio s pisanjem tekstova za novi album.

Ono što je zasada poznato su datum izlaska albuma te da su napravljeni vizuali za novi album. Ime koje će stajati iza petog albuma Toola je “Fear Inoculum”, kako se zove i prvi objavljeni singl. Na albumu će se naći sedam pjesama u trajanju od osamdeset minuta. Ako ćete htjeti među prvima poslušati “novu robu” s albuma, morat ćete svratiti do SAD-a, Australije, Novog Zelanda ili Japana, jer su to kontinenti u kojima će Tool imati turneje nakon izbacivanja albuma.

Iako su odbijali, od sada su svi albumi Toola napokon dostupni na svim digitalnim i streaming servisima i instant su postali top 10 najslušanijih albuma na istim servisima. Dok čekate 30. ovog mjeseca, zgodno je prisjetiti se starijih izdanja.

Unatoč tome što je potvrđen od strane benda datum izlaska albuma, internet je prepun lažnih objava o tome kako je novi album već izašao. Kako biste bili u toku sa svim poznatim informacijama o novom albumu i Toolu općenito, čekirajte ovu reddit objavu.

Savjetujemo vam da ih popratite na društvenim mrežama, ako već niste.

View this post on Instagram

~ 😙🤘🏽

A post shared by Tool (@toolmusic) on

Muziku podržava