Tool demantira nove glasine

domination
1696

Kao i prije svakog jako iščekivanog albuma, i Tool se suočava s problemima o lažnim pjesmama koje procure na interent, o nazivima pjesama i o izmišljenim imenima albuma. Tako na službenoj internet stranici bend kaže: “Da sada ne odgovaramo na svaki e-mail koji smo dobili mislim da je najbolje da ovdje pojasnimo neke stvari. Svi nas pitaju o tim novim stvarima koje su se našle na internetu. Bojim se da vas je ovoga puta netko ipak debelo nasmario.

Novi album nije “Lateralus II”, a pjesme se zbilja ne zovu “Aldaraian”, “Mandalic” ili “Hyparxis”. Pjesme se zovu dosta normalnije od spominjanih “Paramnesia”, “Luminesce Kaon” ili “Laiad Kaenth”, što se tiče Dannyjevog intervjua za Kerrang, ne dajte da vas zavara njegova izjava da je ‘album dosta blueserski’. Mislio je na glas, a ne na glazbu.

Još nešto: Prvi singl nije nekakav “Visceral” ili tako nešto, i ne vjerujte da je ‘naš bubnjar Danny nekom dao papir sa slikama i popisom pjesama’, jer se to ne može dogoditi. Ako se netko i može dokopati toga, bilo bi to eventualno na sjedalu u taxiju ili na podu neke hotelske sobe. Vjerujte nam i ne budite blesavi, da vjerujete svemu što se nađe na internetu. Uostalom, nitko iz benda nije tako glup da pjesmu nazove “Aldaraian”. Eventualno kada ne bi bilo slova ‘n’ na kraju. Nadam se da smo vam svima pomogli.”

Muziku podržava

Što se tiče spomenutog intervjua iz Kerranga, prenosimo dio cijelog članka: “Nekoliko novinara ekskluzivno je slušalo album i zaključili su da će svi koji su očekivali da će se dečki iz Toola smekšati sa svojim godinama, debelo se varaju. Novi album je 77 minutna prog-metal odiseja od 11 pjesama s puno osam minutnih uvrnutih rifova i čudnih ritmova. To je čak najžešći album još od njihovog debija “Opiate” iz 1993.”

Bubnjar Danny kaže: “Slušali smo puno Meshuggah i mislim da ima puno takvih stvari na albumu. Puno ima eksperimentalnih prog dijelova. Ne kažem da smo si govorili ‘Ajmo sada odsvirati nešto kao Meshuggah’, prije bi se moglo reći da je bilo ‘Gle, ovo je ispalo baš kao Meshuggah’. U našoj državi imamo najretardiranijeg predsjednika i frustrirani smo zbog toga, tako da je album ispao jako žestok. Kada smo prvi puta počeli s bendom imali smo nešto od tog jebenog Reagana, a sada se povijest opet ponavlja s ovom budalom. Opet smo se raspizdili!”

Pjevač Maynard pak dodaje: “Što se mene kao umjetnika tiče, mislim da je zadnjih par godina bilo zbilja zanimljivo i kaotično, pa sam se na riječima primio manje globalnih tema u odnosu na prošle albume “AEnima” i “Lateralus”. Dosta stvari me razočaralio i deprimiralo, pa sam se tako osjećao. Neke stvari sam morao skinuti s duše. Dosta je ispalo cinično i tužno, ali ima i neke nade u svemu.

Prije smo bili mladi i misli smo da možemo pomoći da ljudi shvate neke stvari, a sada je gnjev više frustracija koji mi kaže ‘OK, sad sjedi i šuti! Prestat ću biti dosadan i glumiti Chicken Little i govoriti svima da nebo pada. Jednostavno ću pustiti da vas netko ustrijeli u glavu.”

Muziku podržava