Tom Hunting (Exodus): “U Americi se ništa drastično neće promijeniti s Trumpom”

736

Exodus je ovaj tjedan po drugi put došao u Hrvatsku i upriličio sjajan koncert skupa s King Parrot, Prong i Obituary.

Prvi puta su svirali 12. prosinca 2011. s Mortal Sin, Heathen, Destruction i Sepultura, a sada smo dobili iznenadnu priliku popričati s bubnjarom Tomom Huntingom, koji dobro poznaje Hrvatsku…

Kako turneja protiče zasad, nakon dvadesetak koncerata?

Sve je zasad u najboljem redu. Paket bendova je odličan, dugo se znamo, tako da se ugodno provodimo u slobodno vrijeme na turneji.

Prije nekoliko godina svirali ste u Zagrebu skupa s Destruction i Sepulturom. Sjećaš li se tog koncerta?
Sjećam se. Znam da to nije ovaj prostor u kojem večeras sviramo i da je u tom klubu bio veliki prostrani backstage. Također mogu ti reći da sam bio u Hrvatskoj na odmoru. Bio sam u Dubrovniku, Splitu, Opatiji i jednom malom mjestu blizu Splita, Marušići. Jako mi se sviđa klima, hrana, a Karlovačko pivo mi je jedno od najdražih piva.

Tijekom proteklog ljeta svirali ste na mnogim open-air festivalima, sjećaš li se vaših nastupa na Metal Days festivalu u Sloveniji, te Brutal Assaultu u Češkoj? Pitam jer veliki broj hrvatskih fanova redovno posjećuje ova dva festivala, a neki od njih imali su vas ove godine priliku gledati na oba festivala.
Da. Metal Days se u početku zvao Metal Camp i tada smo nastupili tamo. Svidjela mi je jako rijeka Soča, koja je jako hladna ali sam se ipak okupao u njoj. Također sam tamo bio i na raftingu. Što se Brutal Assaulta tiče, to je jedan od mojih omiljenih festivala,jer mi se sviđa lokacija na kojoj se festival održava, a imali smo prilike i prošetati se kroz tunele koji se nalaze u samoj tvrđavi.Kakva ti se čini i sviđa li ti se thrash metal scena danas? Pri tome poglavito mislim na mlade bendove.
Havok je jako dobar bend, iako ni oni vise nišu jako mladi. Također ima jedan bend iz Indije s kojima smo svirali dva koncerta te Lost Society.Postoji li koje mjesto na kojem još niste nastupili, a volio bi da tamo nastupite?
Na Filipinima nismo nikad dosad svirali, i na Havajima. Tamo bih zasigurno volio svirati, ali ne bih voli da temperatura bude sto stupnjeva (smijeh).

Koje anegdote ti prve padaju na pamet s turneja?
…ima ih jako puno. Dok smo bili mlađi, Paul Baloff (pokojni pjevač), kad bi se napio, znao bi se popeti na vrh krova i gledao bi ljude od gore kao gargoyle. Lee Altus, gitarist, mi se zabio u bubanj, kao i Kurt Cobain i rasjekao nos. Rob Dukes (pjevač benda od 2004. do 2015.), se jednom prilikom na koncertu, ukakio u gaće. Svega je bilo.

Muziku podržava

Kako provodiš slobodno vrijeme, kad dođeš kući nakon turneje?
Uglavnom
ni doma nemam puno slobodnog vremena, a najviše volim kad šetam pse i
kad sam sa svojom gospođom u miru. Često provodim vrijeme s familijom i
rodbinom.

U Americi je izabran novi predsjednik. Što misliš hoće li biti ikakvih korjenitih promjena i u kojem smjeru bi Amerika mogla krenuti pod njegovim vodstvom?
Da budem iskren, mislim da se ništa drastično neće promijeniti. On je pobijedio, ona nije i to je to.

Exodus ima poruku za hrvatske fanove netom pred izlazak na stage Tvornice

A video posted by Muzika.hr (@muzikahr) on

Muziku podržava