The Strokes krenuli raditi četvrti album

1456

Nakon dugačkog odmora, dečki iz The Strokesa su se ponovno okupili na jednom mjestu (naravno u New Yorku) i počeli slagati ideje za novi album, pisati pjesme, te ih povremeno i uvježbavati.

Njihov posljednji zajednički uradak bio je album “First Impression of Earth” s početka 2006., nakon čega su započeli s radom na samostalnim projektima (solo albumi Hammonda Jr, Nickel Eye, Little Joy) i gostovanjima na ‘tuđim’ albumima.

Još uvijek nisu rezervirali niti jedan studio za snimanje materijala, pa se tako ne zna kada će album točno izađi, ali vjeruje se da bi se to moglo dogoditi do kraja ove godine ili najkasnije početkom slijedeće, budući da su skice za sve pjesme već gotove.

Muziku podržava

To je jako dobra vijest za sve fanove milenijskog indie rock vala ‘malih’ bendova, a kada toj vijesti nadodamo sve veće šuškanje oko ponovnog okupljanja The Libertinesa, jasno je da ćemo dobiti dva velika povratka najznačajnijih indie rock bendova u novom mileniju.

Osim vijesti vezanih uz same The Strokese, bend je objavio i mnoge druge popratne obavijesti. Julian Casablancas će gostovati na pjesmi “Boombox” s prvijenca “Incredibad” benda The Lonely Islands, Nickel Eye će izdati Mark Ronsonov remix pjesme “Brandy of the Damned”, dok će Little Joy krenuti na američku turneju bez Frabrizia Morettia zbog njegove trenutne zauzetosti s matičnim bendom.

Muziku podržava