The Office izdominirao. Ekonomski savjetnik i medijski strateg Scott Lazerson predstavio je na konferenciji Wall Street Journala u Laguna Beachu listu top 10 najgledanijih serija na Netflixu. Mnogima draga serija, predvođena Steveom Carellom, zasjela je na prvo mjesto, iza sebe ostavivši Prijatelje, koji su zauzeli drugo mjesto.

The Office
foto: Pinterest

U nastavku pročitaj koje su se sve serije našle na listi top 10 najgledanijih serija na Netflixu. Bilo bi zanimljivo vidjeti koje su serije na Netflixu najgledanije među hrvatskim gledateljima, ali ti podaci (još) nisu dostupni.

1The Office

NBC-ov sitcom i mockumentary “The Office” emitirala se od 2005. do 2013. godine. Radnja se temelji na britanskoj verziji “The Officea”, iza koje stoje Ricky Gervais i Stephen Merchant. Gotovo da i ne postoji osoba koja voli i britanski i američki The Office, svaki ima svoje specifične draži, no američki je ipak osvojio veći broj gledatelja, što pokazuje i prethodno spomenuta lista.

2Friends

Ne mora se puno riječi trošiti na seriju koja je ostavila gigantski utisak na pop kulturu. Gotovo da i ne postoji osoba koja nije pogledala bar pokoju epizodu “Prijatelja”, a mnogi su i pošteno”izbinđali” ovu seriju. Gotovo da i nema osobe koja nije maštala o tome da živi u prevelikom stanu na Manhattanu, koji su ljudi njihovih profila, realno, ne mogu priuštiti. Ali zato volimo serije, zar ne? Ne mora baš sve uvijek biti realno. Inače, Prijatelji imaju deset sezona, a zadnju epizodu, koja se prikazivala 6. svibnja 2004. godine, gledalo je 52,5 mil. gledatelja, samo u SAD-u.

3Grey’s Anatomy

“Uvod u anatomiju” s prikazivanjem je startao iste godine kao i “The Office”. Od tada je izašlo čak 346 epizoda ove serije, čija je šesnaesta sezona startala krajem rujna ove godine. Koliko je serija uspješna, govori činjenica da su Ellen Pompeo, Patrick Dempsey, Justin Chambers, Jessica Capshaw i Sandra Oh prije šest godina bili među najplaćenijim televizijskim glumcima. Trailer za posljednju sezonu pogledaj na linku.

4NCIS

CBS-ova kriminalistička serija, originalno nazvana “Navy NCIS”, prikazuje se od 2003. godine. U 2019., NCIS je druga američka TV serija po trajanju prikazivanja, a da se još prikazuje. Kada se uzmu u obzir sve serije, i one koje se više ne prikazuju, “NCIS” je sedma najdugovječnija serija u SAD-u. Ima 17 sezona, od kojih je zadnja startala 24. rujna ove godine.

5Criminal Minds

Još jedna kriminalistička serija na listi, također od CBS-a. “Criminal Minds” (“Zločinački umovi”) se, poput još nekih serija na listi, može pohvaliti velikim brojem epizoda i sezona – 314 epizoda u 14 sezona. Radnja serije prati aktivnosti FBI-ovog Behavioral Analysis Unita u Quanticu, gdje se odvija radnja i novije uspješnice “Mindhunter”, koja također prati rad iste jedinice.

6Shameless

Dark comedy je žanr koji najbolje opisuje Shameless, seriju koja je debitirala 2011. godine. Vani je devet sezona serije, dok deseta sezona serije Shameless počinje s prikazivanjem 3. studenog. Nakon što je Emmy Rossum otišla na kraju devete sezone, u seriju se vraćaju Ian (Cameron Monaghan) i Mickey (Noel Fisher). Ova sezona serije o obitelji Gallagher imat će 12 epizoda, od kojih će posljednja u sezoni izaći 27. siječnja.

7Orange Is the New Black

Evo i Netflixove serije na listi najgledanijih serija na Netflixu. Serija koja je osvojila milijune gledatelja svojim ludim, dirljivim i zanimljivim dogodovštinama iz zatvora Piper Chapman. “Orange Is the New Black” ima sedam sezona te, na žalost fanova, neće biti više nastavaka, a autor serije je Jenji Kohan.

8Supernatural

Nedavno je krenula posljednja, petnaesta, sezona horor fantazije “Supernatural” (“Lovci na natprirodno”), koja ima dvadeset epizoda. Jedna je to od najdugovječnijih američkih fantasy serija, u kojoj se radnja vrti oko braće koji se bore protiv zlih, natprirodnih sila. Autor serije je Eric Kripke.

9Parks and Recreation

I oni koji nisu gledali seriju, zasigurno su u nepreglednim prostranstvima interneta naletjeli na neki meme s Ronom Swansonom ili Leslie Knope. Poput “The Officea”, tako je i “Parks and Recreation sitcom i mockumentary. Tvorci ove serije tvorci su i “The Officea”, a to su Greg Daniels i Michael Schur. Parks and Rec ima sedam sezona i “samo” 125 epizoda (“samo” jer stotinjak epizoda ispada malo, u usporedbi s prethodno spomenutim serijama).

10Ozark 

Uz “Orange Is the New Black”, “Ozark” je jedina serija koja je originalno od Netflixa na ovoj listi najgledanijih serija na Netflixu. Mnogi su za seriju rekli da je novi “Breaking Bad” zbog toga što se i u jednoj i u drugoj seriji očevi prime ilegalnih poslova kako bi svojoj obitelji osigurali bolji život, no “Ozark” ipak ima svojih jedinstvenih karakteristika, zbog čega se može pohvaliti velikom gledanosti. Ova kriminalistička drama ima dvije sezone po dvadeset epizoda.

Nadamo se da ti ovaj članak nije bio dosadan poput Tobyja Flendersona.

The Office
foto: Pinterest