The Hunting Dogs: “…ona genijalna ovisnost koju samo glazba stvara”

Leonora Bedić
650

Elektronski duo The Hunting Dogs se u bendove Gretta, Barbari, Judette i
Antu Casha našao u velikom finalu Karlovačko RockOffa.

Osnovani su 2013. nakon što su se Alba Nacinovich i Marco Germini upoznali na jazz studiju na Konzervatoriju G. Tartini u Trstu. Marco je inspiriran elektronskom i filmskom glazbom, dok Alba kombinira rock korijene i kantautorski pristup, prisvajajući neke od elemenata jazza.Pjesma “Back On Track” postala je soundtrackom Brooksove reklamne kampanje na Sky TV-u, a objavili su i vinil prvijenac “Out To Hunt EP” na kojem gostuje bostonski DJ Qwill.Live nastupi su im specifični po korištenju različitih instrumenata i tehnikama nasnimavanja i prerađivanja zvuka čime tvore zanimljivi electro-shocked pop. Upravo su unikatnost i zanimljiv scenski nastup jedni od razloga zašto je ovaj bend dobio još jednu priliku u osvajanju titule najboljeg mladog izvođača u Hrvatskoj.

Osim dosadašnjih nastupa izvan granica Hrvatske, dvojac je nakon nastupa na Karlovačko RockOffu istaknuo kako možemo očekivati još nastupa po Lijepoj našoj. Novi susret je zakazan za danas, 9. listopada, kada će se održati finale u Tvornici Katran.

Muziku podržava

O svemu tome te o budućim planovima popričali smo s Albom...

Na koji vas je način odlazak u finale Karlovačko RockOffa motivirao za daljnje stvaralaštvo?
Odlične reakcije publike, kolega, žirija i kritike na festivalu visokog nivoa ogromno su priznanje i poticaj za dalje. Znači da se tu neka energija izmjenjivala, a to je ona genijalna ovisnost koju samo glazba stvara, i sad nas tjera da pojačamo dozu.

Po čemu se vi izdvajate u usporedbi s ostalim finalistima?
Najčešći komentar nakon nastupa bio je da se takvo što u Hrvatskoj nikad čulo nije, i zapravo kad razmislim – mora da je istina jer smo svoj instrumentarij i način na kojem elektro glazbu izvodimo uživo sami osmislili, a i žanrovski se ne referiramo ni na jedan određeni pravac. K tome smo i jedan i drugi ‘zaraženi’ jazzom i zato uvijek ostavljamo otvorena vratašca improvizaciji, što svakoj novoj izvedbi nudi svježinu i uzbuđenje. Kažu “Zvuči eksperimentalno, a opet te drži“.

Kada biste vi slagali popis izvođača za finalnu večer, tko bi se gore našao?
A ne ne, taj dio neka ostane iza onog žirijevskog pultića, a nama ide zabavni dio na stageu! (smijeh) Nisam nažalost mogla ni poslušati sve bendove uživo, bio bi urnebes kad bi se festival proširio i kad bi i publika izvan Zagreba mogla upoznati raskoš naše scene.

Možemo li nakon finala očekivati više nastupa The Hunting Dogsa po Hrvatskoj?

Možete! Nekoliko koncerata je već dogovoreno u Istri i Rijeci, nadam se da će se radijus uskoro proširiti, a od svih informacija odvaja vas tek mali plavi lajkić…

Kada je riječ o glazbi, što vas najviše ispunjava i motivira?
Ono ekstatično stanje kada na pozornici muzika struji kroz tebe… nema iskrenije komunikacije od one koja ljude povezuje na live koncertu.

Imate kakvu poruku za ostale mlade bendove koji se tek probijaju prema naprijed?
Znači i sami sebi? Treba grist. Više! Nemamo energije nit’ vremena za ustručavanje.

Muziku podržava