The Heartbreaks: “Naš jedini savjet je: šišajte kosu i ne pušite travu”

1622

The Heartbreaks je britanski indie pop rock bend koji će nas uskoro posjetiti kao predgrupa synthpopera Hurts. Iza sebe imaju nekoliko video brojeva, a opasno su zapeli u stvaranju prvijenca.

Dobili smo priliku da putem e-mail-a malo porazgovaramo s njima što smo objeručke prihvatili, a bend se pomalo zaigrao s odgovorima čime su dokazali da uz njih nikad nije dosadno. Ako ih želite upoznati, najbolje bi bilo da ih prije koncerta probate potražiti na okolnim livadama jer će sigurno negdje zaigrati ‘kickabout’.

Uskoro dolazite u Hrvatsku. Što znate o našoj zemlji?
Pa, znam da je prvi kralj Tomislav okrunjen 925. godine poslije Krista i Hrvatska je stekla status kraljevine. I znam da je Kraljevina Hrvatska održala svoj status gotovo dva stoljeća, dosegnuvši svoj vrhunac za vrijeme vladavine Petra Krešimira IV i Dmitra Zvonimira… Osim toga, ništa posebno specifično.

Predgrupa ste bendu Hurts. Njihov zvuk je uvelike različit od zvuka The Heartbreaksa. Kako je došlo do suradnje?
Oni su naši stari prijatelji. Adam, Theo i operni pjevač nekada su ljetovali u mjestu odakle mi dolazimo kada su bili dječaci… Ne znam je li ono što radimo toliko različito. I jedni i drugi samo pišemo dobre pop pjesme.Što možemo očekivati od vašeg nastupa u Zagrebu?
29 minuta i 30 sekundi čiste, jednostavne i nepatvorene buke, ‘plastičnog soula’.

Kako biste opisali bend The Heartbreaks u nekoliko rečenica?
Personificirani zvuk Wigan Casinoa razdijeljen na četiri dijela.

Muziku podržava

Ako se ne varam, radite na prvom albumu…
Ne varaš se, ne. Imamo to u vidu. Samo želimo sve napraviti kako treba, riješiti se pjesama. Neke od njih već su stare gotovo dvije godine i vrijeme je da ih ‘oslobodimo’, pustimo ih u divljinu.

Preslušao sam vaše pjesme na YouTubeu i MySpaceu i mislim da imate velikog potencijala (moj favorit je pjesma “I Didn’t Think It Would Hurt To Think Of You”). Koja je najvažnija stvar za vaš uspjeh?
Naš jedini savjet je: šišajte kosu i ne pušite travu.

Koji je vaš najdraži bend iz Britanije? Osim The Heartbreaksa, naravno…
Naravno, malo poznati ‘škotski outfit’ zvan Texas.

Dolazite iz Morecambea, kako kažu jedan od najgorih gradova za život u Velikoj Britaniji. Je li to zaista tako loše mjesto?
Lijepo od tebe što to kažeš na taj način. Ne znam zašto su ga odabrali… Možda pojačani miks tugaljivosti, šale, sofisticiranog campa u prekomjernoj i neoslobođenoj mjeri i nije za svačiji ukus. Nama se sviđa. Uostalom, ne radi se o tome odakle dolaziš, već gdje jesi.

Koji su vaši planovi i što možemo očekivati od The Heartbreaksa u budućnosti?
Izdavanje albuma i ekstenzivna turneja kako bismo uzdigli njegov fijasko na ljestvice.

Muziku podržava