The Go! Team na Vip INmusicu

3008

Engleska šesteročlana koncerta atrakcija nedefiniranog, ali svakako vedrog zvuka, The Go! Team, potvrdili su svoje gostovanje na ovogodišnjem zagrebačkog Vip INmusic festivalu (3. i 4. lipnja, otok Hrvatske mladeži, Jarun).

Bend je popularan zbog svog funky-navijačko-filmske reinterpretacije pjesama za koje kažu da su svakom izvedbom sasvim novo iskustvo. Nerijetko ih uspoređuju s njihovnim direktnim uzorima, Sonic Youthom, čiji je utjecan vidno osjetan na oba studijska albuma “Thunder, Lightning, Strike” i “Proof Of Youth“.

Multi-instrumentalist Ian Parton (električna gitara, harmonika, bubnjevi) okupio je 2000. godine bend u gradu Brightonu od petorice podjednako talentiranih glazbenika, od gitare, banja, harmonike do melodike, koji su već prve ideje nedugo nakon okupljanja složili u album prvijenac “Thunder, Lightning, Strike” objavljen 2004. godine. Album je neočekivano dobro primljen među publikom, ali i kritikom, te je nedugo nakon pojavljivanja na tržištu ponovno objavljen s malim preinakama i dodatnim materijalom, što ih je učvrstilo na glazbenim ljestvicama i osiguralo nominacije i osvojene nagrade.

Muziku podržava

Sredinom prošle godine objavili su “Proof Of Youth” – mješavinu indie rocka, hip-hopa, te dance glazbe. Mnogi bi se složili da se radi o pragmatičnom potezu, no The Go! Team jednostavno u svoju glazbu beskompromisno inkorporiraju šarene i raznolike utjecaje od funka 70-ih godina, do navedenih žanrova i varijacijama autohtone nizozemske glazbe u koju nerijetko ubacuju i rog.

The Go! Team će nastupiti na glavnoj pozornici Vip INmusic festivala.

Do sada potvrđeni izvođači:
Nick Cave & The Bad Seeds
The Prodigy
Serj Tankian
Stereo MC’s
Amadou & Mariam
Dreadzone
Seun Kuti & Egypt 80
XX Teens

Atheist Rap
Ed Kuepper & Jeffrey Wegener
Jazzanova
Vještice

Cijene festivalske ulaznice (dva dana):
29.2.-29.4. – 350 kn
30.4.-2.6. – 400 kn
* na dan festivala 450 kn
Vip korisnici festivalske ulaznice mogu se kupiti već od 300 kuna u Vip centrima.Ulaznice su u prodaji u svim Vip centrima, te na Eventim.hr.

Sve informacija o nadolazećem festivalu možete pronaći na stranici www.vipinmusicfestival.com

Muziku podržava