Iz The Garden tima upravo javljaju kako od 2019. godine nažalost napuštaju Tisno, nakon šest godina rada na ovoj lokaciji i nakon što su ugostili brojne visoko posjećene međunarodne događaje.

Kako je uopće došlo do ove odluke? Naime, početkom ovoga tjedna Općinsko vijeće Tisno glasovalo je za ponovno izdavanje dozvole rada Vortex beach baru, koja je bila ukinuta prošle godine zbog ilegalnog rada odmah uz njihovu lokaciju.

S obzirom da dozvola omogućava Vortexu da i u vremenu između 7 i 12 sati ujutro od 15. lipnja do 1. rujna pušta iznimno glasnu glazbu, gostima festivala onemogućava se jutarnji odmor. Zbog toga svake godine pristižu brojne pritužbe nezadovoljnih gostiju The Garden Resorta i inozemnih partnera, a upravo zbog obaveze prema gostima The Garden je bio primoran odlučiti se na ovakav potez.

foto: www.timertl.com
Muziku podržava

Domaćin lokacije The Garden Resort, Nick Colgan, potvrdio je kako uz potporu međunarodnih organizatora događaja započinju razgovore o novoj lokaciji za 2019. te ističe kako već imaju nekoliko novih lokacija na umu.

Iz The Garden tima očekuju do 20 000 posjetitelja iz više od 40 zemalja svijeta koji troše oko 100 eura po danu i ostaju minimalno 7 dana, a ovogodišnji budžet vanjskih promotora je otprilike 1,5 milijuna eura samo za programski dio.

“Šokirani smo odlukom Vijeća i osjećamo da gledaju kratkovidno na stvari. Čini mi se nevjerojatnim da mali partikularni interesi zaustavljaju projekt koji tijekom osam tjedana u Tisno dovede preko 20 000 inozemnih gostiju.” ovim riječima Colgan jasno pokazuje nezadovoljstvo te nadodaje sljedeće: “Odluka za napuštanje Tisnog nije bila laka, ali bi ostanak u ovakvom okruženju trajno ugrozio projekt u koji smo zajedno s našim inozemnim partnerima uložili iznimno puno energije i financijskih sredstava.”

Također, i Nick Wetzel (Dekmantel Selectors) zbog smanjenja rezervacije smještaja i samog festivala ističe kako je neetično profitirati na teškom i profesionalnom radu svih festivalskih organizacija i samog The Gardena, bez isporuke istih visokih standarda u sigurnosti, zdravlju, smještaju, zvuku i izvođačima.

33 Shares
Muziku podržava