The Darkness spremni ponovo biti najbolji

Muzika. hr - Glasno i jasno!
1307

Beskrajnim probama stigao je kraj, i grupa The Darkness je nakon gotovo godinu dana iz studija izašla preporođena i oslobođena, s novim, drugim albumom. “One Way Ticket To Hell… And Back” konačni je zaključak jednogodišnjeg putovanja na relaciji Lowestof – London – Monmouth – Los Angeles tijekom kojeg su svima, pa i samima sebi, dokazivali i opravdavali naglo stečeni status najbolje svjetske rock atrakcije prouzrokovan prvijencem iz 2003. godine.

Prvijenac “Permission To Land” prodan u 3,5 milijuna primjeraka, grupi je priskrbio tri rasprodane večeri u Wembely Areni, četiri top 10 singla, tri nagrade Brit Award, jednu Ivor Novello, glavne uloge na festivalima Reading i Leeds, ali i ‘glavobolju’ zbog neprestanog opravdanja i dokazivanja publici i novinarima.

Krajem 2004., The Darkness su sletjeti u seosko okruženje smješteno tik do rodnog im grada Lowestofa. Dan Hawkins se prisjeća: “Svakoga dana bismo ulazili u studio, polazili pored tih nagomilanih nagradi i priznanja, a ja bih ih ugledao i mislio: ‘O, Bože, pa da li ću ja ikada više uopće biti sposoban napisati pjesmu’… Moram negdje sakriti te vražje nagrade zbog kojih mislimo da nam svaka pjesma mora zvučati kao nekakav rock klasik”.

Muziku podržava

Producent je Roy Thomas Baker – dosad radio s imena kao što su The Rolling Stones, David Bowie, The Queen, Free i The Who, s kojim se bend susreo u LA-u, gdje je album napokon poprimio svoj konačni obris. Vrijeme samog snimanja albuma bilo je popraćeno tenzijama među čalnovima što je na kraju rezutiralo otkazom basistu Francisu Poullina na čije je mjesto uskočio Richie Edwards, koji je zbog novostečene pozicije u bendu napustio servisiranje Danove gitare.

“One Way Ticket To Hell… And Back” je spreman za tržište – 25. studenog, The Darkness bi s tim datumom trebali pokazati da nisu ‘one hit wonder’ bend. Nadamo da će uspjeti.

Muziku podržava