The Cult potpisali s Roadrunner Records

1893

Izdavačka kuća Roadrunner Records objavila je potpisivanje ugovora s multi-platinastim bendom The Cult, utjecajnom britanskom grupom koja je izgradila opsežnu globalnu bazu fanova hitovima poput “She Sells Sanctuary”, “Rain”, “Wild Flower”, “Love Removal Machine”, “Edie (Ciao Baby)”, “The Witch” i “Rise”.

Novi studijski album trenutno se snima u Londonu, a producira ga Youth (Verve, Primal Scream). Očekivani datum izlaska za još nenaslovljeni album je 25. rujna 2007. i bit će lansiran zajedno s novom vlastitom etiketom The Culta – New Wilderness.

The Cult, vođeni originalnim članovima, vokalom Ianom Astburyjem i gitaristom Billyjem Duffyjem, kreću na seriju europskih datuma po arenama s rock legendama The Who, a sve počinje 5. lipnja u Rotterdamu. U mješavini tih i vlastitih koncerata, The Cult 22. lipnja stižu i u Hrvatsku, gdje sviraju na Drava Rock Festu u Koprivnici. Ova turneja gradi se i na iznimno dobrim reakcijama na njihovu prošlogodišnju rasprodanu svjetsku turneju.

Muziku podržava

“Mi smo oduvijek sanjali o pronalaženju izdavačke kuće koja će nam dopustiti umjetničku slobodu, ali koja će imati i mišića da dostavi muziku ljudima”, komentira Astbury. “U srcu ovih snimanja je urbana direktnost sa divljom sirovošću, kao i iskrenost koja je centar svakog dobrog rock benda”.

A&R dvojac Derek Oliver i Dante Bonutto kažu da: “Ono što je specijalno dobro oko The Culta, jest njihova instinktivna sposobnost da žive u sadašnjosti, a ne samo reflektiranje trenutnog ukusa ljudi, već izravno pomaganje u stvaranju tog ukusa – nešto poput onoga što se može čuti u Ianovom radu na projektu UNKLE.

Oni imaju izvanrednu i iznimno utjecajnu povijest, ali kada spojite klasično i današnje zajedno, na način kako Ian i Billy mogu, to daje pravi potencijal ovom novom albumu da bude jedan od njihovih najzanimljivijih do sada.”

Muziku podržava