The Chwegerov “Mir” je tu – premijerno preslušavanje

Muzika.hr
1495

Nakon 5 godina se na glazbenu scenu vraća skupina The Chweger s drugim studijskim albumom.

Novi album pod nazivom “Mir” izlazi sredinom listopadu u izdanju
Aquarius Recordsa, a tjedan uoči izlaska premijerno ga možete preslušati
samo na Muzika.hr!

“Mir” sadrži 10 novih pjesama:
Mon Garçon
Maybe I
Mali čovjek
Fućkam/The Whistler
Ona spava
Alone
Sein
Dijete
Free
Mir

Muziku podržava

Album je snimljen je u sastavu Dejan Pavlinović, Mauro Maretić, Alen Rosanda, Zoran Angeleski, Maja Griparić, uz gostovanje bubnjara Tončija Pavlinovića (Dogma), basista Davora Milovana Bilija (Gustafi, Nola…) i zbora Rondo Histriae.

Produkciju i za ovaj album potpisuje renomirani i višestruko nagrađivani glazbeni producent Edi Cukerić a sve je snimljeno u pulskom studiju Partyzan s ton majstorom Ivom Lorencinom, dok ga je u Londonu masterizirao Streaky Gee iz Streaky Masteringa (Moby, Death In Vegas, Groove Armada, Depeche Mode, Kasabian, Fatboy Slim, Snow Patrol).

Pored prepoznatljivog izražaja, novi materijal The Chwegera donosi određenu promjenu zvuka u odnosu na prvi album, tj. puno elektronike, ritam mašina, sekvencera i sintesajzera, a svirao se čak i iPhone.

Tekstovi su na hrvatskom, engleskom, francuskom i njemačkom jeziku, a uzimajući u obzir da gostuje talijanski zviždač, do izražaja dolazi europski kontekst albuma, a članovi benda ne kriju fascinaciju ‘starom’, ‘dekadentnom’ Europom.

Oblikovanje, artwork i fotografije potpisuje Mauricio Ferlin, a fotografije benda Hassan Abdelghani.

Muziku podržava