The Cardigans prije Franza na Exitu

1212

Nakon vijesti da na ovogodišnji Exit dolaze Pet Shop Boys kao headlineri posljednje večeri, evo još za sada potvrđenih svjetskih glazbenih imena koja će se pojaviti na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu od 6 do 9.srpnja. Već dugo najavljivani Šveđani – ‘pop atrakcija s dalekog sjeveraThe Cardigans nastupit će oko 22 sata prvog dana festivala, nešto prije izlaska headlinera prvog dana – grupe Franz Ferdinand.

Također na Exit ove godine dolazi i 26-godišnja Kanađanka JoJo De Freq koja je inače rezident i promoter super popularnog londonskog kluba Nag Nag Nag.Odlikuje ju punk-electro stil, s miksevima techno, electro-disco i sintetic- house melodija čime se bitno razlikuje od drugih Nagovih razidenta.

Još jedna novost Exita 06 je jedan novi stage –World Music Stage. Inače, stage će se nalaziti na mjestu nekadašnjeg Jazz And Blues Stagea koji ima kapacitet za nekih 5000 ljudi. Svi koji budu htjeli posjetiti ovaj stage imat će priliku slušati glazbenike iz cijelog svijeta, a kako ljudi s Exita kažu riječ je o umjetnicima koji prave mix tradicionalnog turskog zvuka s jazzom, flamencom kao i makedonski zvuk sa primjesama Afrike, Indije i mediteranskih perkusija.

Muziku podržava