Bruce Springsteen svojim je novim singlom “Freedome Candence” obogatio aktualni holivudski film “Thank You For Your Service”, točnije njegovu odjavnu špicu.

Film koji je režirao Jason Hall (“American Sniper”) trenutno se prikazuje u američkim kinima, a rađen je po istoimenoj knjizi autora Davida Finkela iz 2013. Govori o američkim vojnim veteranima koji se nakon rata u Iraku s poteškoćama pokušavaju naviknuti na ponovni život među civilima usprkos borbi s PTSP-om.

Springsteen se priključio filmskom projektu nakon što ga je kontaktirao jedan od producenata i dobar prijatelj, Jon Kilik. On mu je pustio snimku američkog vojnika Adama Schummana kako izvodi kadencu koju su pjevali u vojnom kampu. Nakon što se Bruce zainteresirao za film i pogledao ga dva puta, rekao je: “Pošaljite mi tu snimku, javite se za mjesec dana i dovedite malog.”

Muziku podržava

Adam i Jon sudjelovali su u snimanju kao prateći vokali, dok je The Boss svirao za orguljama i bendžom. Vojnik o kojem se vodi riječ u knjizi, a i u filmu, Adam, rekao je da takve kadence u vojsci naučiš već prvom prilikom na vježbama te dalje ostaju urezane u pamćenje. Upravo ova koju je odpjevao, kroz generacije se gradi i evoluira ovisno o situaciji i vremenima. Springsteen je neke manje segmente teksta promjenio, ne bi li se dala lakše uglazbiti, no i dalje zadržava izvornu poruku za emocionalniji završetak filma.

Bruce inače trenutno završava i svoj novi solo album kojeg priprema već nekoliko godina. Izjavio je nedavno da je većina pjesama s nadolazećeg albuma napisana 2012. godine, u vrijeme kada je snimao album “Wrecking Ball”.

 

26 Shares
Muziku podržava