Taylor Swift najbolje plaćena mlada zvijezda

Muzika.hr - Glasno i jasno!
1595

Taylor Swift našla se na vrhu liste najbolje plaćenih zvijezda mlađih od 30 godina, koju je ovih dana objavio časopis Forbes.

Country-pop pjevačica u zadnjih godinu dana zaradila je više od Lady GaGe, ali i od Justina Biebera koji je
jedini muški izvođač na listi.

Swift koja ima 22 godine dospjela je na prvo mjesto zahvaljujući velikoj turneji po Sjevernoj Americi, Australiji i Aziji, na kojoj je održala 111 koncerata. Kada se zarada od prodaja ulaznica uveća za novac zarađen od prodaje albuma i brojnih reklama, ona je zaradila 57 milijuna dolara.

Muziku podržava

Justin Bieber (18) koji je od svibnja 2011. do svibnja 2012. zaradio 55 milijuna dolara našao se na drugom mjestu.
U ostatku Topa 5 uz spomenutu Lady GaGu (26) sa zaradom od 52 milijuna dolara na četvrtom mjestu nalaze se Rihanna (24) (53 milijuna dolara) na trećem i Katy Perry (27) (45 milijuna dolara) na petom mjestu.

Jedina mlada glumica koja se uvrstila među deset s najboljim zaradama je zvijezda filma “The Twilight Saga” Kristen Stewart (22). Sa 34.5 milijuna dolara Stewart je bila najbolje plaćena glumica u proteklih godinu dana, no ta zarada u ovom slučaju donijela joj je tek sedmo mjesto. Njezin kolega i dečko Robert Pattinson (26) završio je na desetom mjestu sa zarađenih 26.5 milijuna dolara.

Prošle godine, Forbesovom listom najbolje plaćenih zvijezda mlađih od 30 godina dominirala je Lady GaGa, s 90 milijuna dolara zarade. Ona je u proteklih godinu dana zaradila manje novca jer nije imala puno live-nastupa.

Muziku podržava
Stisni