Tarja Turunen najurena Iz Nightwisha

5605

Nightwish je snimio live “An End Of An Era” 21.10.2005. u Hartwall areni u Helsinkiju, album koji je označio kraj šestomjesečne “Once” svjetske turneje, ali također i kraj jedne ere. Naime, nakon koncerta Tarji je od ostatka benda uručeno otvoreno pismo (koje možete pročitati na Nightwishevoj službenoj stranici) u kojem joj se bend zahvaljuje na suradnji, ali također ističe kako je istoj došao kraj.

U pismu se govori o tome da je zbog određenih okolnosti njihova daljna suradnja postala nemoguća. Tarja je u Nightwishu bila od početka, ali u 9 godina njihovog postojanja, nije nikada bila angažirana u pisanju pjesama, te se nije trudila ni dolaziti na probe, a s bendom je radila isključivo u studiju i na pozornici.

U zadnjih godinu dana Tarja i Tuomas nisu uopće komunicirali, a kao daljnje točke Nightwishevog razlaza s popularnom vokalisticom navode se njezin bahat stav prema fanovima, te pohlepa za novcem i medijskom pažnjom.

Muziku podržava

Tuomas, Jukka, Marco i Emppu istaknuli su kako ovaj čin nije kraj Nightwisha, već korak da se bend održi. Također su najavili kako će bend nastaviti svoj rad sa novim ženskim vokalom.

Muziku podržava