Sylosis otkrili sve detalje novog albuma

442

Britanski metalci Sylosis otkrili su popis pjesama novog albuma “Monolith“, koji se na području Europe očekuje 5. listopada putem Nuclear Blast Recordsa.

Album je sniman s Romeshom Dodangodom u Walesu u Monnow Valley studiju, master je radio Jens Bogren (Soilwork, Amon Amarth, Bloodbath) u Fascination Street studiju, a za ilustracije je bio zadužen Dan Goldsworthy (Accept, Hell).

Gitarist/pjevač Josh Middleton prokomentirao je album kao nešto što ih najbolje predstavlja, u smislu različitih utjecaja i stilski je ono čemu su uvijek težili – kombinacija thrasha, teških doom rifova, mračne atmosfere i ambijenta: “Ideja za koncept inspirirana je grčkom pričom o Orfeju i Euridiki, čovjeku koji je izgubio ženu i pokušava ju vratiti iz podzemlja, a veliki monolit počinje rasti iz njezina groba. Najrasprostranjenija tema ispod svega je prihvaćanje da možda i nisi draga osoba kakva si mislio da jesi. Zvuči sladunjavo, ali svi imaju tamnu stranu svoje osobnosti u smislu da su sebični, manipulativni i neiskreni.”

Muziku podržava

Popis pjesama:
1. Out From Below
2. Fear The World
3. What Dwells Within
4. Behind The Sun
5. The River
6. Monolith
7. Paradox
8. A Dying Vine
9. All Is Not Well
10. Born Anew
11. Enshrined

Aktualni album “Edge of the Earth” objavljen je 2011. godine.

Muziku podržava