Sylosis novi album predstavljaju pjesmom “Born Anew”

Muzika.hr
591

Britanski metalci Sylosis su putem Soundcloud servisa predstavili pjesmu “Born Anew“, koja se nalazi na njihovom novom albumu “Monolith”, čiji je izlazak predviđen za 5. listopada za Nuclear Blast.

Pjesma se može i besplatno downloadati, uz prethodnu registraciju upisivanjem e-maila, na kojeg se dobiva kod koji omogućuje download.

Muziku podržava

Monolith” je treći album benda iz Readinga, sniman s Romeshom Dodangodom u Monnow Valley studiju u Walesu, master je radio Jens Bogren (Soilwork, Amon Amarth, Bloodbath) u Fascination Street studiju u Švedskoj, a ilustrirao ga je Dan Goldsworthy (Accept, Hell).

Radi se o konceptualnom albumu baziranom na grčkom mitu o Orfeju, a gitarist/pjevač Josh Middleton opisuje ga kao nešto što ih najbolje predstavlja. Kroz različite utjecaje došli su do onog čemu su uvijek težili, a stilski je kombinacija thrasha, teških doom rifova, mračne atmosfere i ambijenta. Ideja za koncept albuma inspirirana je grčkim mitom o Orfeju i Euridiki, čovjeku koji je izgubio ženu i pokušava ju vratiti iz podzemlja, a iz njezina groba raste divovski monolith.

Popis pjesama:
Out From Below
Fear The World
What Dwells Within
Behind The Sun
The River
Monolith
Paradox
A Dying Vine
All Is Not Well
Born Anew
Enshrined

Sylosis će 1. prosinca nastupiti u Zagrebu s Fear Factory i Devinom Townsendom u sklopu “The Epic Industrialist Toura“. Akcijska cijena ulaznice za taj koncert iznosi 140 kuna do 15. listopada, nakon čega će koštati 170 kuna, te na ulazu, na dan koncerta 190 kuna.

Muziku podržava