Obilježava se Svjetski dan zaštite životinja. Ljubimci su preplavili društvene mreže, a isto tako i profile društvenih mreža glazbenika. Ovim povodom, priredili smo ti seriju fotografija poznatih glazbenika i njihovih ljubimaca.

1Paul McCartney

U šezdesetima, Paul McCartney imaju je englesku ovčarku Marthu. Pravila mu je društvo godinama i njeno se ime čak našlo u pjesmi Beatlesa “Martha My Dear”. Ipak, pjesma nije bila o psu, već o Jane Asher.

2Iggy Pop

Iggy Pop ima kakadua zvanog Biggy Pop, koji ima čak i svoju Instagram stranicu. Možda će uskoro imati i zajedničke nastupe, s obzirom na to da Biggy voli “zapjevati” dok Iggy svira. Zanimljivo je i da je Iggy Pop bio i glavni je lik reklame PETA-e.

3Taylor Swift 

Taylor Swift ima čak tri mačke koje je nazvala Dr. Meredith Grey, Olivia Benson i Benjamin Button. Smatra se opsjednutom mačkama, a voli ih jer su samostalne.

4Justin Bieber

View this post on Instagram

Din din

A post shared by Justin (@kittysushiandtuna) on

Zbog ovih mačaka, Justin Bieber vodi bitku s PETA-om. Naime, Justin Bieber nabavio je egzotične i najskuplje mačke na svijetu. Riječ je o mačkama pasmine Savannah, hibridnoj vrsti koja je nastala križanjem divlje mačke servala i domaće mačke. Sushi i Tunu, kako ih je nazvao, Bieber je platio 35,000 dolara, a PETA taj potez kritizira jer smatra da bi Bieber trebao udomiti mačku, kako bi bio primjer svojim fanovima.

5Katy Perry

Još jedna obožavateljica mačaka uz Taylor Swift. Kitty Purry i Monkey, imena su to koje je Katy Perry odabrala za svoje mačke. Uz mačke, tu je i pas Nugget, koji se našao u njenom spotu za pjesmu “Small Talk”.

6Ed Sheeran

View this post on Instagram

💔

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Ed Sheeran u kolovozu je ostao bez svog mačka Grahama, kojeg je pogodio auto. Sa ženom Cherry Seaborn ima još dvoje mačaka, Dorita i Calippa. Njegova ljubav prema mačkama vidljiva je i u spotu za pjesmu “Drunk”.