“Sve o glazbi” nova knjiga Davida Byrnea

Muzika.hr - Glasno i jasno!
3022

Nakon “Biciklističkog dnevnika” izdavačka kuća Planetopija objavila je novu knjigu Davida Byrnea “Sve o glazbi” kojom frontmen Talking Headsa slavi temu kojoj je posvetio svoj život – glazbu.

U njoj govori o načinu na koji glazbu oblikuju vrijeme i mjesto, te kako je tehnologija za snimanje glazbe zauvijek promijenila odnos prema sviranju, izvođenju i slušanju glazbe.

Kao povjesničar i antropolog, sociolog i zabavljač, u potrazi je za modelima/obrascima i pokazuje nam kako su oni utjecali na njegov rad tijekom godina provedenih sa skupinom Talking Heads te tijekom suradnji s njegovim mnogim poznatim i manje poznatim suradnicima.

Muziku podržava

David Byrne se bavi i radošću koju glazba budi, kao i fizikom glazbe te businessom povezanim s glazbom te dokazuje u kojoj je mjeri i koliko čvrsto glazba povezana s kulturološkim i fizičkim kontekstom u kojemu nastaje.

Od La Scale do afričkih sela, od njegovih tinejdžerskih snimki do najnovijih djela snimljenih u njegovom kućnom studiju Byrne nas u knjizi “Sve o glazbi” vodi u pustolovinu koja nanovo dokazuje oslobađajuću i osnažujuću moć glazbe. Ova je knjiga iskren i osvježavajuće prizemljena studija o glazbi, ali i umjetnosti i života općenito.

Cijena je 189 kuna i možete ju kupiti u glazbenoj knjižari Rockmark.

Muziku podržava
Stisni