Sutra u Pauku veliki Metal Mania Live festival

3517

Ovaj petak 21. studenog od 20 sati se u sklopu događanja “Bukom pred tišinu”, održava Metal Mania Live – festival donosi sve najbolje s hrvatske heavy scene, uz goste iz Slovenije i BiH. Nastupaju: Divlje jagode, Hard Time, Šank rock, Undercode, Crno perje, Interciter, Vega i posebni gosti Black Sabah iz Sarajeva.

“Metal mania live festival” dio je velikog događanja “Bukom pred tišinu”. Tako će se u susjednim dvoranama dešavati neki drugi glazbeni programi. Sjajna vijest za sve posjetitelje Bukom pred tišinu (naravno da se čitavim programom poziva na izlaz na izbore) jest to da će ulaznice biti po nevjerovatnih 10 kuna na blagajnama dvorana! Poruka je – požurite – jer nakon ispunjenja prostora vrata se zatvaraju! Za one sretne koji uđu u petak na Metal Mania live festival pripremili smo i nagradne igre u kojima će moći osvojiti ulaznice za zagrebačke koncerte Deep Purplea, Saxona, CD-e…

Kamere HTV-a zabilježiti će ovaj koncert i emitirati ga u svom programu, kako bi podsjetili na svoju dugo emitiranu i vrlo uspješnu emisiju, i prikazali sjajnu svirku žestokih bandova. Nastupaju Divlje Jagode – najpoznatiji i najdugovječniji heavy bend s ovih prostora predvođen Zeletom Lipovačom ponovo se aktivirao s novim pjevačem – Perom Galićem. Aktualan je njihov novi album “Od neba do neba” (Croatia records), a podsjetit ćemo se i njihovih velikih hitova koji se pjevaju već generacijama. Hard Time – najaktivniji hrvatski hard rock bend koji već godinama neprekidno radi, predvođen voditeljem Metal Manije, upravo završava novi album.

Muziku podržava

Šank Rock najpoznatiji je slovenski heavy pop band koji se okupio nakon duge pauze i rasprodaju velike dvorane u deželi, promovirajući svoj novi album. Undercode su mladi zagrebački heavy metalci čiji je prvi album izašao u Australiji i Novom Zelandu, a upravo snimaju drugi. Crno Perje je najvrijedniji hrvatski heavy rock bend, te jedan od najboljih cover bendova koji sviraju non-stop, a upravo završavaju drugi autorski album. Inciter su mlade hrvatske trash nade koje završavaju svoj album prvijenac, a s prosjekom godina 17 puno obećavaju. Vega jedini je splitski heavy metal bend čiji album prvijenac upravo izlazi za United forces records.

Sarajevski hard-rock-metal bend Black Sabah nastao je 1993. godine.

Od tada su učestvovali na mnogobrojnim festivalima održanim u Sarajevu. U srpnju 1996. gostovanjem na koncertu Mladena Vojičića Tife, bend dobiva ponudu od njemačke organizacije “Arshe Nova” za dvadesetodnevnu turneju po Njemačkoj (Berlin, Altkalen, Eberswalder, Drezden, Rostok, Stuttgart …). Po povratku s turneje, bend nastavlja sa učescima na festivalima po BiH, kao i samostalnim koncertima. Tek 2002. zbog financijskih razloga, bend izdaje prvi album pod nazivom “Skinuću ti okove od sna”, a ubrzo nakon toga realizuje i video-spot za pjesmu “Probudi se”. Zbog jako malog tiraža CD je brzo rasprodat, a ove godine (2003.) napravili su i re-izdanje albuma sa novim design-om omota, a

nadamo se da će i tiraž biti veći.

Za kraj još jedna najava, u srijedu 10. prosinca od 20 sati nastupaju legende heavy metala Saxon, uz njih nastupaju i Doro i Circle II Circle, a upravo su iz managamenta potvrdili učestvovanje još jednog sjajnog njemačkog benda na ovom, sada već, mini-festivalu. Radi se o bendu Dyonisus predvođenim sjajnim pjevačem Olaf Hayerom. Na blagajni Pauka u petak na večer započet će i pretprodaja ulaznica za Saxon/Doro/Circle II Circle/Dionysus 10.12. po cijeni od 120 kuna. Kako je broj ulaznica strogo ograničen i tu je poruka – požurite!

Muziku podržava