Sunnysiders donose blues na Akustiku

1354

Novo izdanje Akustike u Rockmarku bit će u zvuku bluesa – u utorak, 17. travnja u našu malu glazbenu knjižaru dolazi nam skupina Sunnysiders.

Onima koji prate ovaj žanr ime Sunnysiders zvuči vrlo poznato – dok su još djelovali kao duo, Antonija Vrgoč i Boris Hrepić pobijedili su na 2nd Croatian Blues Challengeu, gdje su odnijeli pobjedu u kategoriji Solo/duo, a ta pobjeda je njih odvela do daleke Amerike, na 27th International Blues Challengeu u Memphisu.Po povratku u Lijepu našu, bogatiji za jedno glazbeno iskustvo, Sunnysiders iz dua prerastaju u kvartet, jer se bendu pridružuju Goran Gubić Hans na gitari i Igor Paradiš Šparka na cajunu. Ubrzo je uslijedilo snimanje 12 autorskih pjesama, oblikovanih u album prvijenac “Licence to blues“, kao i niz samostalnih i festivalskih nastupa.

Za svoje debitantsko studijsko izdanje bend je primio pohvale i od strane struke – nominaciju za ovogodišnju dodjelu nagrade Porin, u kategoriji ‘Najbolji blues album’.

Muziku podržava

Nakon nedavne zagrebačke koncertne promocije, u petak 13. travnja slijedi splitska promocija, u klubu The Legends, gdje će momcima i djevojci ujedno biti uručena simbolična čokoladna gramofonska ploča, za prvih 99 prodanih nosača zvuka.

Par dana nakon Splita, Sunnysiders se ponovno vraćaju u Zagreb, održati akustičnu promociju svog albuma prvijenca. Osim daška mora, sa sobom nam na novo izdanje Akustike donose zvuk bluesa. Ne propustite provjeriti kako ovi pop-blueseri zvuče akustično.

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je besplatan.

Sunnysiders – web | Facebook

Akustika @ Rockmark – Facebook | YouTube | Twitter | akustika@rockmark.hr

(Ovaj
projekt sufinancirao je HDS ZAMP iz fonda sredstava koje služba
ZAMP prikupi na ime prava na naknadu za prazne medije, a koja se
sukladno odredbi Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima dodjeljuju
temeljem Natječaja HDS-a za potporu projekata s područja popularne
glazbe)

Muziku podržava