Stvarno sve najbolje od Lennona

1336

Working Class Hero – The Definitive Lennon” na dva CD-a dosad je najopsežniji i najbolji pregled Lennonove karijere. Ovo antologijsko izdanje u prodaji se pojavilo ovoga tjedna, u godini kada se obilježava 65 godina od Lennonova rođenja i 25 godine od tragične smrti.

Ova kolekcija sadrži čak 38 pjesama i donosi više od 150 minuta glazbe. Uključeni su svi Lennonovi singlovi kao i ključne stvari s pojedinih albuma, sve masterirane u najmodernijoj današnjoj tehnologiji. Izdavačka kuća EMI i Yoko Ono zaslužni su za konačni odabir pjesama.

Povodom spomenutih obljetnica Yoko Ono je izjavila: “Svi me pitaju hoće li za mene ovo biti izuzetna godina obzirom na godišnjice koje su pred nama. Ne prođe niti jedan dan da ne pomislim na Johna. Teško mi je zamisliti što bi radio danas sa 65 godina, no sigurna sam da bi bio jako ljut na svijet oko sebe. Posebno na nasilje, te laži i manipulacije velikih korporacija. On je želio da svijet bude lijepo i mirno mjesto za sve nas. Čini se, pak, da smo mi još jako daleko od toga.”

Muziku podržava

Uz ovaj dvostruki album na tržištu će se 07. studenog pojaviti i dva reizdanja iz Lennonovog kataloga – “Walls And Bridges” i “Some Time In New York City“, originalno objavljena početkom sedamdesetih godina. Usvom novom izdanju oba albuma digitalno su remasterirana i dodane su im nove ekskluzivne snimke.

CD1:
(Just Like) Starting Over
Imagine
Watching The Wheels
Jealous Guy
Instant Karma!(We All Shine On)
Stand By Me
Working Class Hero
Power To The People
Oh My Love
Oh Yoko!
Nobody Loves You(When You’re Down And Out)
Nobody Told Me
Bless You
Come Together(Live)
New York City
I’m Stepping Out
You Are Here
Borrowed Time
Happy Xmas(War Is Over)

CD2:
Woman
Mind Games
Out The Blue
Whatever Gets You Thru The Night
Love
Mother
Beautiful Boy(Darling Boy)
Woman Is The Nigger Of The World
God
Scared
#9 Dream
I’m Losing You
Isolation
Cold Turkey
Intuition
Gimme Some Action
Give Peace A Chance
Real Love
Grow Old With Me

Muziku podržava