Stranice Michaela Jacksona ugašene zbog kršenja autorskih prava

Muzika.hr
745

Stranice MichaelJacksonSecretVault.com i MJgives.com ugašene su zbog kršenja autorskih prava.

Sud u Los Angelesu blokirao je njihova vlasnika, kanadskog trgovca memorabilijom Howarda Manna da putem njih ostvaruje profit od prodaje Jacksonova zakonom zaštićenog umjetničkog vlasništva, uključujući i njegove dijelove pjesme “Destiny”, logo s Jacksonovim likom te posthumni live dokumentarac “This Is It”.

Postoje neosporni dokazi da se Mann u lošoj namjeri htio okoristiti Jacksonovim imenom. Kako bi prodavao Jacksonove produkte upisao je višeimene domene koje sadrže njegovo ime ili inicijale ‘MJ‘” izjavio je sudac Dean Pregerson.

Muziku podržava

Mann je surađivao s Jacksonovom majkom Katherine na Jacksonovim projektima poput “Never Can Say Goodbye”, coffee table knjige objavljene 2010. godine te DVD-a, kalendara s ekskluzivnim novim videospotovima i fotografijama pjevača.

Mann ih je sve prodavao putem stranice MichaelJacksonSecretVault.com i rekao da je za njihovu prodaju dobio puna zakonska prava na stečajnoj rasprodaji obitelji Jackson od prije nekoliko godina.

Pravni nositelji Jacksonove imovine, John McClain i John Branca, u siječnju prošle godine podnijeli su zahtjev za svaku zabranu njezina neovlaštenog korištenja.

Ročište je zakazano za 4. rujna, a kako navodi Jacksonov odvjetnik Howard Weitzman sud će odrediti ‘iznos odštete koju će Mann trebati isplatiti vlasnicima Jacksonove imovine.’

Michael Jackson je preminuo 25. lipnja 2009. godine.

Muziku podržava