Stonesi svrgnuli sami sebe s trona

1801

Prema izvještaju američkih medija, sjevernoamerička turneja grupe The Rolling Stones “A Bigger Bang“, proglašena je najuspješnijom svih vremena u cjelokupnoj američkoj koncertnoj povijesti, referirajući se na komercijalni efekt i broj posjetitelja. Osim činjenice da su svi koncerti bili rasprodani u rekordnom roku, Stonese je samo na sjevernoameričkom kontinentu vidjelo 1,2 milijuna posjetitelja, dok je zarada iznosila 162 milijuna dolara.

Na drugom su mjestu ostavili konkurente U2 sa 138 utrženih milijuna dolara, dok je kanadska pjevačica Celine Dion treća s 81 milijun dolara.

S tim su rekordom Jagger, Richards, Watts i Woods svrgnuli s vrha same sebe, obzirom da je dosadašnje rekorde držala njihova turneja “Voodoo Lounge“. Nije ni čudo obzirom da mnogi analitičari glazbe i poznavatelji prilika u bendu smatraju da se radi o posljednjoj prilici viđenja legendarnog rock sastava uživo, ali tko će više znati s njima…

Samo mali podsjetnik da će The Rolling Stonesi u sklopu ove turneje posjetiti i Hrvatsku po treći put. Koncert će se održati 6. srpnja u organizaciji tvrki GigArt i Multimedia Concerts iz Mađarske, dok će public relations i marketing koncerta obavljati DOP Produkcija.

Muziku podržava