Što se sve dogodilo 1968. godine?

1727

U izdanju Naklade Ljevak objavljena je knjiga “1968. Godina koja je protresla svijet“, inače dosad najambicioznije djelo nagrađivanog publicista Marka Kurlanskog. Riječ je o jedinstvenom i krajnje cjelovitom pogledu na jednu od ključnih godina u povijesti. Po nekima, to je bila godina seksa, droge i rock’n’rolla.

U knjizi Kurlansky oživljava kulturnu i političku povijest godine društvenih potresa i nemira koja je promijenila svijet.

Bila je to godina atentata na Martina Luthera Kinga, ml. i Bobbyja Kennedyja, praškog proljeća, antiratnog pokreta i ofenzive Tet u sklopu rata u Vijetnamu, Black Powera, generacijskog jaza, avangardnog kazališta, uzleta ženskog pokreta, te početka kraja Sovjetskog Saveza.

Muziku podržava

Od New Yorka, Miamija i Chicaga preko Pariza, Praga, Rima, Berlina i Varšave do Tokija i Ciudad de Méxica, spontani ustanci istovremeno su se javljali širom svijeta.

Bilo da govori o mladosti i glazbi, politici i ratu, gospodarstvu i medijima, Kurlansky u knjizi “1968.” pokazuje kako nas je dvanaest uzbudljivih i hirovitih mjeseci trajno promijenilo.

Članovi fan cluba muzika.hr sve knjige iz izdanja Naklade Ljevak mogu nabaviti po 20% povoljnijoj cijeni.

Muziku podržava
Stisni