Što Bob Dylan dotakne – skateboard dasku – zlata vrijedi

Muzika.hr
2290

Skateboard daska Jamiea Thomasa prodana je na dobrotvornoj aukciji za nešto više od 38 tisuća dolara. Najvišu cijenu u povijesti jednog ‘decka’ može dijelom zahvaliti i Bobu Dylanu.

Glazbenik Ben Harper udružio je snage s Tony Hawk Foundation i odlučio izgraditi skateparkove u četvrtima koje nisu baš pri novcu. Pokrenuta je online aukcija “Boards+Bands”, a njoj su se odazvali i neki slavni glazbenici.

Ideja je bila prilično jednostavna: profesionalni skateri zamoljeni su donirati neke svoje daske i na njih su trebali napisati ime omiljene pjesme. Daske su zatim poslane izvođačima tih pjesama koji su dopisali stihove i potpisali se.

Bob Dylan potpisao se na dasku Jamiea Thomasa ispod stihova pjesme “Blowin’ In The Wind” i prikupio 38.425 dolara, dok su 35 tisuća dolara skupile daske Buckya Laseka koje je za života potpisao Beastie Boy Adam MCA Yauch.

Daska Tonya Hawka sa stihovima pjesme “Blackbird” i potpisom Paula McCartneya skupila je 27.116 dolara, ‘deck suradnja’ Stevea Caballera i Jamesa Hetfielda 8.600 dolara, a Mike Vallely i Tom Petty u fond su stavili 7.200 dolara.

Muziku podržava