Nakon što je YouTube platforma nedavno najavila promjenu kako će autori, producenti, izdavači i redatelji također dobiti svoje zasluge te biti navedeni u sekciji koja se nalazi odmah ispod videa, što će regularno provjeravati na temelju Content ID-a, sada je pristiglo još novosti oko ove platforme.

Naime, Google je putem službenog bloga priopćio odličnu vijest kako će YouTube za svega nekoliko dana, već od 22. svibnja, imati vlastiti servis za streaming glazbe s obzirom da za slušanje glazbe sam YouTube već broji milijardu korisnika.

Servis će nositi naziv YouTube Music, sadržavat će oglase i biti će besplatan te će za sada stajati uz bok Google Play Music, umjesto da mu postane zamjena.

Screenshot (musically.com)
Muziku podržava

Također, postojat će i druga verzija – YouTube Music Premium, koja zapravo ne sadrži oglase te će se plaćati 9.99 dolara mjesečno. U slučaju da ste već korisnik Google Play Music dobre su vijesti da uz to svaki mjesec dobivate i priliku za članstvo na YouTube Music Premium. Proširenje će se dogoditi i u vidu YouTube Premiuma koji je zapravo novo ime za već poznati YouTube Red servis te će njegova cijena biti 11.99 dolara mjesečno.

YouTube Music će sadržavati veliku kolekciju službenih pjesama, albuma, na tisuće playlista, radio, brojne remikseve, live performanse, obrade i glazbene spotove koje ne možete naći igdje drugdje, a sve će biti organizirano i personalizirano.

26 Shares
Muziku podržava