Stiže iPad aplikacija Georgea Harrisona

Muzika.hr
963

Iz BANDWDTH Publishinga pristigla je vijest kako će i pokojni ‘Beatle’ George Harrison dobiti svoju aplikaciju za iPad uređaje.

Posrijedi je specijalna aplikacija naziva “The Guitar Collection: George Harrison“, a bit će objavljena na servisu iTunes 23. veljače, dva dana prije Harrisonova rođendana.

Aplikacija kroz fotografije, detaljne opise, audio i video zapise oživljava Harrisonovu privatnu kolekciju gitara. Po prvi put, uz pomoć fotografa Stevena Sebringa, fanovi će moći vidjeti sve ogrebotine i izlizane navoje baš kao da u rukama drže instrumente.

Muziku podržava

Fanovi će moći proučiti Harrisonovu privatnu kolekciju gitara kroz osobne audio snimke u kojima sam Harrison predstavlja mnoge gitare i svira dijelove pjesama. Povijest svake gitare detaljno je opisana, a uključuje podrijetlo, kada i kako je postala dio Harrisonove kolekcije, kako ju je modificirao i zašto je svaka od njih postala važna u stvaranju njegova specifična zvuka. Pjesme iz kataloga raspoređene su prema tome na kojoj ih je gitari odsvirao, što će fanovima približiti svaki instrument zasebno.

Vizualni dio aplikacije sadrži snimke Bena Harpera, Josha Hommea, Mikea Campbella i Dhanija Harrisona, koji sviraju i pokazuju gitare i njihov zvuk. Također, Conan O’Brien i Dhani raspravljaju o tome što te gitare čini tako iznimnima, a Gary Moore je podijelio svoje mišljenje o tome što Georgea Harrisona čini tako iznimnim i utjecajnim gitaristom.

Cijena aplikacije bit će 6.99 funti.

Muziku podržava