Stiže Freddie Mercury dokumentarac “The Great Pretender”

1962

Eagle Rock Entertainment objavio je kako će 25. rujna objaviti dokumentarac o Freddie Mercuryu “The Great Pretender“, koji će biti dostupan na DVD-u i Blu- rayu.

Na dokumentarcu je radila ista ekipa zaslužna za “Queen: Days Of Our
Lives”, pa tako “The Great Pretender” predstavlja neodoljiv uvid u srž
tematike, iskopavanjem nikad otkrivenih ili rijetko viđenih snimaka, po
prvi put prikazane u High Definitionu.

Producent i redatelj Rhys Thomas ovoga puta je pozornost usmjerio na Freddievu arhivu, vraćajući se u 1976. godinu, gdje otkriva sve o njegovom životu, karijeri i solo projektima na kojima je radio uz Queen. Opširne snimke dobivene su iz rijetkih intervjua, koncerata, video snimki i osobnog materijala, kao i doprinosa članova Queena poput Brian Maya i Roger Taylora, menadžera Jim Beacha kao i Monserrat Caballé, Davida Arnolda, Mike Morana, Tim Ricea, Matt Lucasa i mnogih drugih.

Muziku podržava

“The Great Pretender” po prvi put donosi i duet Freddia i Rod Stewarta, njihov demo “Take Another Piece Of My Heart”, neobjavljenu pjesmu iz 1984. godine, komadić neobjavljene suradnje s Michael Jacksonom na pjesmi “There Must Be More To Life Than This”, kao i Freddia s Royal Balletom 1979. godine. Na dokumentarcu će se naći i isječci sa snimanja videa za pjesme “I Want To Break Free”, “One Vision”, “Days Of Our Lives”, “I Want It All”, “A Kind Of Magic”, “Princes Of The Universe”, “Living On My Own”, “Born To Love You”, “Great Pretender”, “Made In Heaven” i “Who Wants To Live Forever”. Kao bonus, naći će se “Freddie Mercury Goes Solo” i produžena verzija interviewa s Montserrat Caballé.

Istovremeno, u rujnu će se s izlaskom DVD-a pojaviti i album “Barcelona: Special Edition” s Freddievim i Montserratinim originalnim albumom ponovno snimljenim s kompletnim orkestrom od 80 članova i nova knjiga, također naslovljena “The Great Pretender”.

Drugu godinu za redom hotel The Savoy će, 3. rujna, upriličiti dobrotvorni događaj “Freddie For A Day”, čiji prihod odlazi u The Mercury Phoenix Trust- Fighting Aids Worldwide, a posebna premijera održat će se 6. rujna na dodjeli BAFTA.

Muziku podržava