Stigao novi Placebo

1930

Od ovoga tjedna u prodaji će se naći novi, peti studijski album skupine Placebo – “Meds“, već najavljen odličnim hit singlom “Song To Say Goodbye“. Vjerna publika i glazbena kritika album pozdravljaju kao povratak Placeba zvuku koji ih je proslavio i pretvorio u jedan od najuspješnijih britanskih bendova (do sada su prodali više od 6 milijuna nosača zvuka), kao i u jednu od najboljih koncertnih atrakcija koja bez problema puni sportske dvorane i arene u cijelom svijetu.

Album je producirao manje poznati francuski producent Dimitri Tikovoi, koji je bend ponovo usmjerio u ono u čemu su najbolji, a to je prije svega pisanje dobrih pjesama. “Dopustili smo našoj skladateljskoj strani da se razmaše, za razliku od nekih ranijih izdanja, kada smo samo dokazivali kako smo veliki bend postali i kako se dobro snalazimo u studiju”, objašnjava Brian Molko.

Na novom albumu Placebo su ugostili Alison ‘VV’ Mosshart iz grupe The Kills u naslovnoj pjesmi “Meds”, kao i frontmena R.E.M.-a, koji gostuje u pjesmi “Broken Promise”. O suradnji sa skupinom Placebo Michael Stipe kaže: “Nakon što smo snimili “Broken Promise” imao sam prilike čuti neke od pjesama za novi album na kojima su momci radili u studiju. Već nakon prve tri znao sam da se radi o velikom albumu. Odlično smo se zabavljali u studiju, svi su bili dobro raspoloženi za vrijeme sessiona, stalno smo razmjenjivali ideje, a Brian i ja smo pjevali jedan pored drugog. Takve se stvari ne događaju često i zbog toga iz pjesme izbija cool energija. Stvarno sam počašćen što su me zvali da gostujem na ovom albumu.”

Popis pjesama:
1. Meds
2. Infra-Red
3. Drag
4. Space Monkey
5. Follow The Cops Back Home
6. Post Blue
7. Because I Want You
8. Blind
9. Pierrot The Clown
10. Broken Promise
11. One Of A Kind
12. In The Cold Light Of Morning
13. Song To Say Goodbye

Osim u regularnom izdanju, moći će se nabaviti i u limitiranoj verziji koja uz CD donosi i drugi disk sljedećeg sadržaja:
1. Documentary
2. Lyrics In ‘Virtual Booklet’
3. Twenty Years – Live From Wembley (video)
4. If Only Tonight We Could Sleep – The Cure And Placebo (video)
5. Backstage At Live 8 (video)
6. Long Division (audio)
7. In The Cold Light Of Morning – demo (audio)
8. I Do – demo (audio)
9. Pierrot The Clown – demo (audio)

Muziku podržava
Stisni