Štićenica Leonarda Cohena objavljuje prvi major album

1790

Columbia Records najavila za svibanj album “Blue Alert” od Anjani Thomas, kojeg je napisao i producirao kanadski kantautor i pjesnik Leonard Cohen. Anjani Thomas, rođena na Havajima, profesionalna je jazz pijanistica, pjevačica i autorica pjesama, a dva desetljeća provela je kao prateća pjevačica Leonarda Cohena, od svjetske turneje 1985. s albumom “Various Positions”, preko albuma “I’m Your Man” (1988.) i “The Future” (1992.), do autorskog sudjelovanja na zadnjem albumu “Dear Heather” (2004.).

To vrijeme provodila je pjevajući po jazz klubovima i na albumima poznatih jazzera poput Carla Andersona, Franka Gambalea i Stanleyja Clarkea. 2000. je objavila svoj samostalno producirani debitanski album “Anjani” na tragu jazz, world i singer-songwriterskih utjecaja, a 2001. album sakralne meditacijske glazbe “The Sacred Names“. Album koji slijedi je njezin debi za veliki major label.

Anjanina glazba je egzotična, snolika i hipnotična. Njezin glas sišao je iz njezina grla u njezino srce… Ona je pjevačica svjetske klase, u punoj kontroli nevjerojatnoga glasa” o svojoj štićenici kaže Cohen.

Dok se iščekuje svibanjska premijera albuma, na www.anjani-music.com možete poslušati ulomke iz pjesama koje – po prvim najavama -zvuče kao da se Leonard Cohen reinkarnirao s glasom Diane Krall ili Norah Jones.

Muziku podržava