Steven Wilson remiksirao kultni “Aqualung” Jethro Tulla

542

Četvrti studijski album Jethro Tulla “Aqualung“, originalno objavljen 1971. godine, na policama dućana ponovno će se naći 22. travnja pod Chrysalis/Warner Bros etiketom.

Ovoga puta radi se o remiksu izdanja izašlom 2011. godine povodom 40. obljetnice albuma, a koje je u najnovijoj verziji priredio Steven Wilson (Porcupine Tree, ex-Blackfield). Box-set albuma “Aqualung” bit će dostupan na dva CD-a i dva DVD-a uz knjigu na 80 stranica, s 5.1 miksom nekih starijih pjesama te dvije koje do sada nisu bile objavljene na compact discu; “Life Is A Long Song” i “Up The Pool”.

Wilson je ranije radio i na remiksu albuma “War Child – 40th Anniversary Theatre Edition”, originalno objavljenog 1974. godine.

Muziku podržava

Iako se iz benda nisu nikada slagali s takvim procjenama, “Aqualung” se u glazbenim krugovima smatra konceptualnim albumom s temom koja obrađuje ‘razlike između Boga i religije’.

No ono o čemu malo tko spori je konstatacija da album spada među najinteligentnija i najznačajnija izdanja u povijesti rocka. K tome, s više od 7 milijuna prodanih kopija ‘komercijalno’ je najuspješniji album ovog jedinstvenog benda.

Muziku podržava