Stef Carpenter iz Deftonesa iskreno o svemu u intervjuu za Ultimate Guitar

domination
518

Mrvicu bizaran intervju odradio je Stef Carpenter iz Deftonesa za
Ultimate Guitar. Možda ne toliko bizaran, koliko prokleto iskren.

Dok
fanovi s nestrpljenjem iščekuju nastavak pjesme “Prayers / Triangles” u
obliku albuma “Gore”, Stef je fanovima dao nekoliko razloga za brigu.

Dok je bezbrižno pričao o gitarističkim temama, opremi, štimanju, broju žica i omiljenom metal bendu Meshuggah, potvrdio je priče koje su krenule još oko odgođenog/otkazanog albuma “Eros” – da u bendu vladaju jako velike umjetničke različitosti.

Muziku podržava

Na pitanje ima li nešto na što je posebno ponosan s novog albuma kao gitarist, odgovorio je “Najponosniji sam na činjenicu da sam uopće svirao na njemu. Jer to zbilja nisam htio! Tek kasnije sam se uspio povezati s tim pjesmama i to je bio velik izazov. Jako volim metal… A kada su dečki dolazili s idejama, zbilja mi to nije bilo interesantno. Nije to bio stil u kojem sam se nadao da ćemo ići…

Čak ni na potvrdu da je to jako demokratski i nesebično, nije uspio umiriti strasti: “Da, bend ide u jednom smjeru, a ja u drugom. Ali shvatite, nikad ne bih napustio bend koji sam osnovao! Ali taj bend napušta mene. To ne mogu kontrolirati…

Većinu vremena uživam. Ovaj album je zbilja bio borba i neke stvari me smetaju. Znam što ću napraviti, a što neću, jer se s nekim stvarima jednostavno ne slažem!”

Deftonesi uskoro kreću na turneju i Stef kaže da se tome jako veseli, a prvi dojmovi onih koji su čuli pjesme kažu da album sadrži apsolutno sve na što smo navikli kod ovog benda – i lagane melodične pjesme, ali i one agresivne kojih bradatom gitaristu očito fali. Cijeli intervju pročitajte ovdje.

Muziku podržava