Springtime Jazz Fever 2007

1501

U zagrebačkom BP Clubu se od 19. do 31. ožujka održava Springtime Jazz Fever 2007 na kojem će nastupiti sedam sastava: Liane Carroll Trio, Alvin Queen-Boško Petrović Happy Reunion, Fritz Pauer Trio, Refraction Quartet, Joice Yuille & Mike Sponza Trio, Catia & Carlos Werneck Project i David Gazarov.

Svi koncerti počinju u 22 sata, a raspored vam donosimo u nastavku:

19. i 20.3., Liane Carroll Trio (Lian Carrol – glas i klavir, Roger Carey – kontrabas, Martin Drew – bubnjevi)
Pjevačica Liane Carrol je prvi jazz umjetnik u Velikoj Britaniji koja je osvojila dvije BBC jazz nagrade 2005. (najbolja jazz pjevačica i najbolji jazz umjetnik) te 2006. Britansku jazz nagradu. Svira klavir i surađivala je s Paul MaCartneyjem, Gerry Raffertyjem, Long John Baldryjem. Izdala je dva samostalna CD-a. S njom nastupa basist Roger Carey te bubnjarska svjetska zvijezda Martin Drew koji je godinama bio član Oscar Peterson Tria i Ronnie Scott Sexteta.
Cijena ulaznice 40 kuna

Muziku podržava

21. i 22.3., Alvin Queen-Boško Petrović Happy Reunion (Wendell Brunious – glas i truba, Jesse Davis – alt saksofon, Boško Petrović – vibrafon, Primož Grašič – gitara, Mario Mavrin – bas gitara, Alvin Queen – bubnjevi)
Queen i Petrović počeli su surađivati 1970. godine u klubu Domicile du Jazz u Munchenu. Queen je tada bio na europskoj turneji s kvartetom Charlesa Tollivera, a Boško je već godinu dana radio i živio u Munchenu. Puno puta kasnije sretali su se i zajedno svirali i snimali, a ovogodišnji susret je prvi poslije dvogodišnje pauze.

Alvin Queen nastupao je s George Bensonom, Stanley Turrentineom, Junior Mancuseom, Harry Edisonom, a trenutno vodi svoj sextet i svira u triju Oscar Petersona. Alvin dovodi sa sobom dvojicu muzičara – Wendell Brunious na trubi i saksofonistu Jesse Davisa. Grupu kompletira trio Boška Petrovića u kojoj pored njega nastupaju Mario Mavrin na bas gitari i najbolji slovenski jazz gitarist Primož Grašič.
Cijena ulaznice 50 kuna.

23. i 24.3., Fritz Pauer Trio (Fritz Pauer – piano, Johannes Strasser – kontrabas, Joris Dudli – bubnjevi)
Na sceni je od 1960. godine. Predavač je na Jazz akademiji u Grazu. Surađivao je s Johhny Griffinom, Dexter Gordonom, Art Farmerom, Leo Wrightom, Point Pointdexterom… Na basu je Johannes Strasser predavač na jazz odjelu Glazbene akademije u Beču. Od ove godine je član Vienna Art Orchestra, surađivao je s Chet Bakerom, Mal Waldronom, Art Farmerom, Bud Shankom… Howard Curtis je profesor bubnjeva na Jazz akademiji u Grayu od 2006.. Surađivao je s Earthaom Kitt, Rosemary Clooney, Lionelom Hamptonom, Bill Evansom…
Cijena ulaznice 40 kuna.

25. i 26.3., Refraction Quartet (Frederick Menzies – saksofoni, Anders Mortensen – klavir, Jasper Thorn – kontrabas, Snorre Kirk – bubnjevi)
Sastav je sastavljen od studenata Glazbeno-ritmičkog konzervatorija u Kopenhagenu. Pobjednici su godišnjeg natjecanja Mlade nordijske jazz komete koji u organizaciji Nordijske jazz federacije svake godine bira najbolji mladi jazz sastav. Glazbeni izričaj im se temelji na kombinaciji energičnosti New Yorka i nordijske melankolije.
Cijena ulaznice 30 kuna.

27.3., Joice Yuille & Mike Sponza Trio (Joice Yuille – glas, Mike Sponza – električna gitara i glas, Michele Bonivento – klavijature, Moreno Buttinar – bubnjevi)
Već dvadeset godina prisutna na talijanskoj blues i jazz sceni surađivala je s Paolom Conteom, Randy Crawford, Gloriom Gaynor, Donnom Summer, Totom Cotugnom, Eddie Floydom… U suradnji s najboljim talijanskim blues gitaristom Mikeom Sponzom garantira večer dobrog bluesa.
Cijena ulaznice 40 kuna.

28. i 29.3., Catia & Carlos Werneck Project (Catia Werneck – glas, Carlos Werneck – glas i električna bas gitara, Raul Mascarenhas – alt saksofon i flauta, Vincent Bidal – električni klavir, Christophe Brass – bubnjevi)
Već poznati ljubimci zagrebačke publike i ovaj put donose zvukove jazza na brazilski način – jazz nošen bossa nova ritmom.
Cijena ulaznice 50 kuna.

30.3., David Gazarov – from Bach to Bop
Zagrebački Gruzijca na klaviru vodit će nas u solo recitalu od J.S. Bach do be-bopa.
Cijena ulaznice 40 kuna.

31.3., Catia & Carlos Werneck Project
Cijena ulaznice 50 kuna.

Muziku podržava
Stisni