Nakon mnoštva najava kako Spotify kao jedan od najuspješnijih glazbenih servisa stiže u Hrvatsku, sada je otkriveno kako će se to vrlo vjerojatno i dogoditi.

Naime, na stranici ZAMP-a danas se našla obavijest kako je krajem rujna potpisan ugovor između njih i Spotifyja kojim se licenciraju prava za katalog hrvatskih autora na ovom servisu osnovanom prije 10 godina u Švedskoj.

Točni datumi još uvijek nisu dostupni te poručuju kako sve ovisi o tehničkim detaljima i poslovnoj odluci samog servisa. Međutim, ukoliko dođe do njegove realizacije, naši autori bi time mogli ostvariti jednak položaj s velikim glazbenim imenima, a putem HDS ZAMP-a bi direktno ostvarivali svoja prava od Spotifyja, nevezano za područje gdje ih se sluša.

Zanimljivo je istaknuti kako Spotify nudi više od 40 milijuna pjesama i 3 milijarde playlista, prisutan je u ukupno 65 zemalja svijeta, a većina hrvatskih glazbenika je također na njemu. Također, kreativci i nositelji prava u svijetu dosad su ostvarili više od 10 milijardi eura prihoda od streaminga glazbe s ovog servisa.

162 Shares
Muziku podržava